7 üléses sportterepjáróként érkezett meg a Mercedes-AMG GLB 35

7 üléses sportterepjáróként érkezett meg a Mercedes-AMG GLB 35

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erre a 306 lóerős új kompakt SUV-ra minden további nélkül felvehető a nagycsaládos autóvásárlási támogatás.

A Mercedes idén nyár elején mutatta be első olyan kompakt divatterepjáróját, amely opcionálisan akár hétüléses változatban is rendelhető. Ez a minden előzmény nélküli, teljesen új fejlesztésnek tekinthető GLB, amit tengelytáv tekintetében a GLA és a GLC közé lőttek be, és amelyből máris megérkezett az első AMG-változat:
©

A keresztségben Mercedes-AMG GLB 35 nevet kapott újdonság az alapmodellénél sportosabb külcsínt kapott. Az alapáron 19 colos, de felár ellenében akár 21 colos kerekekkel is rendelhető csúcs-GLB motorházteteje alatt egy 2 literes turbós benzinmotor rejtőzik, amely 306 lóerős teljesítményt, illetve 400 Nm-es nyomatékot szabadít rá a négy kerékre. Még pedig egy nyolcfokozatú duplakuplungos automataváltón keresztül.

©
©

A 4,63 méter hosszú kompakt SUV 5,2 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet, a végsebességet elektronika korlátozza 250 km/h-ra. Az adaptív sportfutóművet kapott Mercedes-AMG GLB 35 ára egyelőre ismeretlen, a forgalmazás 2020 elején kezdődik meg. Megjegyzendő, hogy hamarosan érkezik egy ennél is sportosabb GLB, a várhatóan 421 lóerős motorral támadó GLB 45.

©

 

©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.