Kiskunhalasi gázolás: a sofőr azt állítja, segítségért indult, nem menekült

Kiskunhalasi gázolás: a sofőr azt állítja, segítségért indult, nem menekült

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elrendelte a letartóztatását a bíróság annak a férfinak, aki péntek este ittasan, jogosítvány nélkül vezetve elütött egy kerékpározó kislányt Kiskunhalason.

A többszörösen büntetett előéletű férfi harminc napig biztosan rács mögött marad. Az RTL Klub Híradójából kiderül, hogy a hétfői meghallgatásán elismerte a gázolást és az ittas vezetést, azt azonban tagadta, hogy cserbenhagyta volna az elgázolt gyereket.

A férfi azt állította, azért hagyta ott az autóját, hogy segítséget hívjon.

Ahogy korábban megírtuk, a baleset oka vélhetően az lehetett, hogy a sofőr nem adta meg az elsőbbséget a védett úton egyenesen haladó kerékpárosnak. Miután elütötte, a lány a kocsija egyik hátsó kereke alá szorult, így métereken át vonszolta magával.

A balesetes autóra egy szolgálatba induló rendőrjárőr-páros figyelt fel, akik mellett a sofőr megpróbált elszaladni. Visszatartották, akkor hallották meg a segítségért kiáltó lány hangját. Mivel a gyerekre teljes súlyával ránehezedett a jármű, a két járőr az alváznál fogva, puszta kézzel felemelte. Kiemelni azonban nem tudták a sérültet, ezért maguk is kiabálni kezdtek, mire két gyalogos sietett a helyszínre. Ők segítettek biztonságba helyezni a gyereket, akit medence- és hasi sérülésekkel vitték kórházba.

Hozzászólások