Erzsébetvárosban mostantól talált tárgyként kezelik a járdán hagyott elektromos rollereket

Erzsébetvárosban mostantól talált tárgyként kezelik a járdán hagyott elektromos rollereket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Begyűjtik őket, mert sok panasz érkezett miattuk.

„Mától Erzsébetváros talált tárgyként kezeli az elektromos rollereket” – jelent meg a hír a VII. kerület honlapján, amely szerint nagyon sok panasz érkezett önkormányzathoz a gyalogos forgalmat akadályozó járművek miatt.

Az így elhagyott és talált rollereket a VII. kerület jegyzője talált tárgyként tartja nyilván, és a jogosult jelentkezéséig gondoskodik az őrzéséről.

„A munkát megkezdtük és folytatjuk” – ígérik.

A Lime legaktívabb felhasználója 235-ször pattant rollerre Budapesten

Serdült Viktória - Demeter Péter Autó Hasraütésszerűen, jogszabályi háttér nélkül nevezhette segédmotoros kerékpárnak az elektromos közösségi rollereket a belügyminiszter. Jogszabályváltozásról sem az érintettek, sem pedig a közlekedési szakértők nem tudnak, így akár bírósági eljárások tucatjai is indulhatnak, ha a rendőrök betartják Pintér Sándor rendelkezését - értesült a hvg.hu.

Az önkormányzat azt írta, hogy az intézkedéssel a helyzet normalizálása törekszik, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a közösséggel folytatott párbeszéd fontosságára. „Arra, hogy még egy forradalmian új, sokak körében népszerű szolgáltatás bevezetése előtt is konzultálni kell az adott terület lakóival, használóival, hogy az újdonság nem zavarja-e őket, nem okoz-e gondot a mindennapi életükben.”

Tavaly nyáron megírtuk, a Belvárosból kivonult a Lime. Novemberben pedig arról cikkeztünk, hogy:

a kormány kitiltotta a Kossuth Lajos térről az egyszerű közlekedési eszközöket.

Hozzászólások