Már a szennyvíz is feltört a veszélyes solymári úthibánál – fotók

Már a szennyvíz is feltört a veszélyes solymári úthibánál – fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tegnapi ottjártunkkor még száraz volt a csatornafedél környéke, amit ma reggelre már büdös víz vett körbe.

Nemrégiben írtunk arról, hogy a két héttel ezelőtti zord időjárás Solymáron megrongált egy kanyarban található csatornafedelet. A balesetveszélyes közlekedési helyzeteket és dugókat okozó úthibát azóta sem javították ki, és egyelőre még a veszélyre figyelmeztető közlekedési táblák sem kerültek ki.

Az önkormányzat a Magyar Közútra, a Magyar Közút a csatornahálózatot üzemeltető DAKÖV Kft.-re, a DAKÖV Kft. pedig a Magyar Közútra mutogat. Eközben a helyzet tovább romlik, ma reggel ugyanis már a szennyvíz is feltört az úthiba környékén.

©

Frissítés 2020.08.31, 11:06: "A jogszabályok egyértelműen meghatározzák, hogy az ehhez hasonló csatornafedlap hibák javítása az érintett közműszolgáltató feladatkörébe tartozik. Társaságunk a mai napig nem kapott a DAKÖV Kft.-től kérelmet a hiba javításához kapcsolódóan. A csatornafedlap hibára figyelmeztető sávos terelőtáblák, továbbá a veszélyt jelző táblák kihelyezéséről intézkedtünk. A további beavatkozások a fentiek alapján továbbra is a DAKÖV Kft. hatáskörébe tartoznak." - kaptuk meg a Magyar Közút legfrissebb álláspontját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.