Két év alatt készült el az egyedi Ferrari Omologata

Két év alatt készült el az egyedi Ferrari Omologata

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy nagy becsben tartott gyűjtő számára alkották meg.

A Ferrari legújabb egyedi, egyetlen példányban létező modellje a V12-es motorral hajtott Omologata. Az egyedülálló alkotás, amelynek neve a versenyutókból lett utcai autókra utal, a Ferrari 812 Superfaston alapul, de mindössze a szélvédő és a fényszórók azon karosszériaelemek, amelyet nem változtattak meg.

©
©

Az Omologatát egy meg nem nevezett európai vásárló rendelte meg a Ferrari közleménye szerint, és az elkészítése a kezdeti tervektől számítva két évet vett igénybe. A kocsi karosszéria átalakításának lényege az újraformázott alumíniumelemek az eredeti modellhez képest, amelyeket a Maranello Style Centerben alkottak meg. Az Omologata fényezése háromrétegű Rosso Magma szín lett és a kocsi belül legalább olyan egyedi, mint kívül.

A kabintér bőrrel és kék „Jeans Aunde” szövettel lett bevonva, amelyhez hasonlót az 1960-as évek Ferrari versenyautóin használtak. A kormánykerék és a műszerfal fémbetétjei is különleges díszítést kaptak, hasonlót az ötvenes és hatvanas évek Gran Turismo autóihoz. Az egyéb szénszálas alkatrészekre, például a sebességváltó, gombokkal ellátott központi boxára és a belső kilincsekre, szintén olyan egyedi hatású festék került, amelyet a mára legdrágább maranellói modellek ihlettek, mint a Ferrari 250 GTO és a 250 LM.

A Ferrari nem közölte az Omologata motoradatait, de az alap 812 Superfast a leggyorsabb és legerősebb orrmotoros Ferrari, a 6,5 literes szívó V12-es motorjával. 800 lóerős és 718 Nm motorja 340 km/h-s végsebességet enged. A 0-100 km/h-t 2,9 másodperc alatt tudja le.

©
©
©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások