Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kemény büntetést kapott egy autós, aki a rendőrség szerint az Andrássy úton száguldozott idén nyáron egyik hajnalban. Bizonyítékként egy olyan fotót csatoltak, amin lényegében csak az autója két világító fényszórója látszik.

A rendőrség szerint egy autós június 30-án hajnalban az Andrássy úton túllépte a megengedett sebességet, 50 kilométer/óra helyett 132 kilométeres sebességgel hajtott, ezért 300 ezer forintra büntették – írja a Blikk.hu.

A bírságról szóló értesítő alapján a férfi megnézte a fotókat és csak egyen szerepelt a mért sebesség, ami azért fontos, mert bizonyítékként csak az azt feltüntető fotó fogadható el. Ugyanakkor a Blikk által is közölt képen csak a jármű két fényszórója látszik teljes sötétségben, a rendszám egyáltalán nem kivehető. A kép pedig a hivatalos adat szerint a Liszt Ferenc tér és Nagymező utca közötti szakaszon készült, amely éjszaka is jól ki van világítva.

A férfi fellebbezett, és jelezte semmi sem látszik a rendszámból, így nem bizonyítható, hogy ő volt a gyorshajtó. Érvelését el is fogadták és a bírságot törölték. Emellett visszatérítették neki a fellebbezéshez lerótt 12 ezer forintos illetéket is.

Nemrég a rendőrségnek egy másik hivatalos eljáráshoz kapcsolt fotója miatt is visszakoznia kellett, ugyanis egy traffipax által rögzített fotóról kiderült, hogy manipulálták, mielőtt kikerült egy sajtóközlemény részeként a rendőrség oldalára. A hvg.hu-t ugyanis megkereste az autós, akiről azt írta a police.hu, hogy 236 km/h-val hajtott. Az autós csatolta az összes olyan dokumentumot, ami alapján igazolható volt, hogy manipulált képet raktak ki a hatóság oldalára, 90 km/h helyett 136 km/h-val hajtott. Az ügyben azóta nyomozást rendeltek el a rendőrségnél, az erről szóló hírt pedig levették az oldalról.

A címkép illusztráció.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások