390 lóerős szabadidő-autó a VW új sportmárkájától

390 lóerős szabadidő-autó a VW új sportmárkájától

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megérkezett a Cupra Formentor minden korábbinál erősebb új csúcsmodellje.

A Seat sokáig Cupra típusjelzéssel dobta különböző típusainak sportos modelljeit, a közelmúltban azonban a Cupra különálló márkaként folytatta tovább az útját a Volkswagen-csoporton belül.

A Cupra Ateca és a Cupra Leon könnyen kikövetkeztethető módon nem más, mint a Seat Ateca és a Seat Leon szupersportos változata, a tavaly márciusban leleplezett Cupra Formentor viszont már a márka első igazi saját modellje. És most ez utóbbi, a közelmúltban általunk is kipróbált modellből érkezett egy erőhiányban abszolút nem szenvedő új csúcsváltozat.

©

A keresztségben Cupra Formentor VZ5 nevet kapott újdonság mozgatásáról egy 2,5 literes 5 hengeres turbós benzinmotor gondoskodik. Az RS Q3-ból és a TT RS-ből már jól ismert erőforrás jelen esetben 390 lóerős teljesítményt, illetve 480 Nm-es nyomatékot ad le.

©

Az alapáron összkerék-hajtású, hétfokozatú duplakuplungos automata váltós szabadidő-autó 4,2 másodperc alatt katapultál 0-ról 100-ra, a végsebességet elektronika korlátozza 250 km/h-ra.

©

A 310 lóerős 2 literes 4 hengeres motorral szerelt Formentorhoz képest 10 milliméteres ültetést kapott az új csúcsmodell, ezenkívül pedig a 20 colos egyedi felnik, a 18 colos Akebono fékek és a hangos sportkipufogó mellett sem mehetünk el szó nélkül.

©

A mindössze 7 ezer példányban gyártandó Cupra Formentor VZ5 ára egyelőre ismeretlen, a forgalmazás az idei év utolsó negyedévében kezdődik meg. A 310 lóerős Formentor hazai alapára 17,9 millió forint.

©

 

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.