A hangja is dörgedelmes lett a 700 lóerősre húzott Audi RS Q8-nak

A hangja is dörgedelmes lett a 700 lóerősre húzott Audi RS Q8-nak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alapváltozathoz képes a hangja az igazi tuning.

Az Audi RS Q8 a legerősebb szabadidő-autó, amelyet az Audi eddig gyártott, és az egyik leggyorsabb is a piacon. Kategóriarekordot állított fel a legendás Nürburgringen a 600 lóerős motorú SUV, mégis mindig van, akinek ez is kevés. Az ilyen tulajdonosok igényeinek kiszolgálására szakosodott a BRS Motorsport tuningcég is Milánó közelében, akik 700 lóerős kocsit csináltak az Audi RS Q8-ból.

Mindezzel még a konszerntárs Lambogrhini Urusnál is 50 lóerővel erősebb, azonban, ami a leginkább lenyűgöző a hangja a Capristo kipufogórendszer révén, amelyet beépítettek. A részecskeszűrő nélküli rendszer a fojtás nélkül nagyon komoly hangot ad és, mint az adatokból látni egy kis átprogramozás elég is volt, hogy a teljesítmény máris 700 lóerőig emelkedjen.

A 2,3 tonnás monstrum motorházteteje alatt természetesen ugyanaz, az RS6-ból és RS7-ből ismerős 4 literes, biturbó V8-as benzines egység rejtőzik, amelynél a nyolcfokozatú automata váltónak alapból is 600 lóerős és 800 Nm-es terhelést kell elviselnie.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások