Fenséges V12-essel ünneplik meg a Maybach 100 évét

Fenséges V12-essel ünneplik meg a Maybach 100 évét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vélhetően szóba sem jöhetett valamiféle hibrid, vagy elektromos meghajtás egy ilyen ünnepi modell esetében, csak a 6.0 literes, 600 lóerő feletti klasszikus benzines erőforrás.

A Mercedes a héten ünnepli a Maybach márka megszületésének századik évfordulóját, amelyet stílusosan a legújabb extra hosszú S-osztály exkluzív példányával tesznek teljessé, amely modern kiadásban reflektálna néhai elődjére a Maybach 22/70 HP W3 modellre.

Az igazi érdekesség, hogy kocsi oldalán ott a V12-es jelölés, ami igazolja, hogy a Mercedes azon kevés autómárkák közé tartozik, amelyek még nem mondtak le teljesen a hatalmas benzinmotorról. A márka egyelőre csak egy kis ízelítőt mutatott a luxusautóról, de a 6.0 literes, ikerturbós motor legalább biztosra vehető. A kocsit vélhetően az "S650" vagy "S680-as" jelvény fogja díszíteni és a teljesítménye minden bizonnyal 600 lóerő feletti lesz.

A sporkocsik esetében a Mercedesnél már eldőlt, hogy a legerősebb változatokba is "csak" V8-as motor kerül elektromos hajtással kiegészülve, mindez azt jelenti, hogy a Mercedes-Maybach S650 az S-osztály egyetlen változata, amely V12-es motort kínál.

A konkurenciát viszont továbbra is részben a szokásos ellenfelek jelentik, vagyis a Bentley Flying Spur W12 és a Rolls-Royce Ghost, viszont az Audi a hírek szerint egy W12-meghajtású A8 Horch-on dolgozik, ami szintén egy kuriózum lesz. A BMW-nél a csúcskategóriás M760i viszonylag friss darab, ugyanakkor már tudni lehet, hogy a jelenlegi generációs 7-es sorozat letűntével vége a tizenkéthengeres motoroknak a bajoroknál.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások