Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Fesztivál

hvg.hu Gasztro

Mézédes élet - mézeskalács recept

Egy hosszú hétvégén,több helyszínen mézédes élvezetek. Gyulán december 12-13-án a VII, Méz-és mézeskalács fesztiválra várják ország-világból a kicsiket, nagyokat. Bőven lesz mit kóstolni, válogatni, vásárfiát vinni a karácsonyfa alá, és mi még hozzáteszünk egy gyulai mézeskalács receptet is.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

2015 az alma éve

Magyarország főzdéi immáron ötödszörre készítik el közösen az Év pálinkáját, ezúttal almából. A különleges házasítást tavasszal, a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg először a közönség.

-gy- Gasztro

Itt érdemes libázni - tippjeink

Ez idő tájt nem garantálnánk a libák biztonságát. Legtöbbjük nagy eséllyel végzi serpenyőben, sütőben. Nyakukon derék Szent Márton napja, amiről köztudomású, hogy komoly libavésszel jár, hiszen aki mostanság libát nem eszik, az egész évben éhezik.

hvg.hu Gasztro

Tortamesék az ország legnagyobb desszertasztalán

Igazi remekművek születtek az Alice Csodaországban tematikájú torta design versenyen, amit az első SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál keretein belül hirdettek meg a szervezők profi és hobbi cukrászok számára. A fesztivált november 8-9. között rendezik meg, mindkét napon kora délelőttől késő estig igazi desszertszalonná alakul az Iparművészeti Múzeum aulája, ahol számos hazai cukrászat és cukrász mutatja be termékeit, kreatív alkotásait.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes töpörtyű - kicsi, csúf és finom

A disznóvágások szezonja ugyan még arrébb van kicsit. De van valami kicsi disznóság, amit sokan bármikor szívesen eszegetnénk, és lehetőleg nem aranyárban, mint ahogy a fesztiválokon mérik. Mert lehet bármely évszak, ott szokott halmozódni a pultokon, hogy jókat lehessen inni rá. Aki idáig nem sejtette, annak mondjuk: ez a töpörtyű.

hvg.hu Gasztro

Alice Csodaországban - Sütemény és Tortafesztivál

Desszertszalonná alakul át november 8-9. között az Iparművészeti Múzeum aulája. Az első SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál megrendezésével a szervezők olyan eseményt szeretnének életre hívni, ahol hazánk legjobb cukrászatai, cukrászai mutatják be termékeiket, kreatív alkotásaikat a látogatóknak.

MTI Itthon

Szeretne restaurálni? Most itt a lehetőség

A restaurátorműhely szakmai titkait, az állatpark és a múzeum kapcsolatát ismerhetik meg, illetve rendhagyó városnéző sétán vehetnek részt azok az érdeklődők, akik ellátogatnak októberben a Múzeumok őszi fesztiváljának rendezvényeire a nyíregyházi Jósa András Múzeumba.

Sz. J. Gasztro

Dejan Pavlič, szlovén séf: „ A saját stílusomat követem” - interjú

Az V. Hertelendy Gourmet fesztiválon jártunk szeptember végén, ahol három séf, Dejan Pavlič, Pataky Péter és a házigazda, Hampuk Zsolt húsz gourmet fogása került az asztalra. Remek borokat kóstoltunk, és nagyon jókat beszélgettünk a gasztronómia múltjáról, jelenéről, jövőjéről; megtudhattunk érdekes kulisszatitkokat és hallhattunk markáns véleményeket is. Az interjúkat egy háromrészes sorozatban közöljük, első beszélgető partnerünk Dejan, a szlovéniai Relais & Chateaux Grad Otočec séfje.

hvg.hu Kult

Újragondolnák Budapestet

A szeptember 23. és 28. között zajló PLACCC fesztivál arra bíztat, hogy ne csak éljünk a budapesti terekben, hanem éljük is meg őket.

hvg.hu Gasztro

Főzdefeszt és Street Food Show az autómentes Andrássyn

Ismét új helyszínen, ezúttal Budapest szívében, az Andrássy úton jelenik meg szeptember 20-21-én a Street Food Show-val összekötött Főzdefeszt. Ezen a különleges hétvégén a Clark Ádám tértől a Vajdahunyad várig csak gyalog lehet végigsétálni.

hvg.hu Kult

Dokumentumfilm-fesztivállal zárkózunk fel Európához

Kínai internetfüggő-elvonóval, illegális kereszténnyé átnevelő-iskolával és egy testiségre vágyó, harmincéves szűz autista történetével is találkozhatunk az első Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon, amit szeptember 24. és 28. között rendeznek meg.

T.S. Gasztro

A nagy étvágyú oroszok matrjoskája

Az elmúlt hétvégén ünnepelték a moszkvaiak városuk 867. születésnapját, az alkalomból gasztronómiai fesztivált is tartottak, ahol matrjoskát sütöttek. Igaz a legnagyobb „baba” ökörből volt.

hvg.hu Gasztro

Selfie a boros palackra

Mondják, a jó bornak is kell cégér. Leginkább egy ütős címke, egy jó ötlet nyomán. Íme a legújabb:most először kerülnek boros palackokra selfie-k.

1
37 38 39 40 41
67
Dupla vagy semmit játszik Orbán a lengyelekkel, pedig érdeke lenne a jó viszony

Dupla vagy semmit játszik Orbán a lengyelekkel, pedig érdeke lenne a jó viszony

Tíz év alatt sikerült egyre távolabb sodródni az euró bevezetésétől

Tíz év alatt sikerült egyre távolabb sodródni az euró bevezetésétől

Fél, hogy a nyomában vannak a neten? Ilyen egyszerűen védheti meg magát

Fél, hogy a nyomában vannak a neten? Ilyen egyszerűen védheti meg magát

Pressman: Aggodalommal figyeljük, ahogy a korrupció aláássa Magyarország szuverenitását

Pressman: Aggodalommal figyeljük, ahogy a korrupció aláássa Magyarország szuverenitását

Alig több mint egy év után elveszik a Hungaroringet Gulyás Gergelytől

Alig több mint egy év után elveszik a Hungaroringet Gulyás Gergelytől

Bűncselekményt gyanít az MSZP-s Tóth Bertalan az MVM-nél, feljelentést tesz egy Mészáros Lőrinchez köthető kifizetés miatt

Bűncselekményt gyanít az MSZP-s Tóth Bertalan az MVM-nél, feljelentést tesz egy Mészáros Lőrinchez köthető kifizetés miatt

Irodalmi-politikai detektívmunka kellett ahhoz, hogy kiderüljön, antiszemita volt-e a Képtelen természetrajz írója

Irodalmi-politikai detektívmunka kellett ahhoz, hogy kiderüljön, antiszemita volt-e a Képtelen természetrajz írója

Tévhit, hogy agyunknak csak a 10 százalékát használjuk. De akkor mekkora részét?

Tévhit, hogy agyunknak csak a 10 százalékát használjuk. De akkor mekkora részét?

Máshogy fognak szólni a Samsung tévék

Máshogy fognak szólni a Samsung tévék

A címlapról ajánljuk