Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#Gasztronómia

hvg.hu Vállalkozás

Májusban nyílik Jamie Oliver budapesti étterme

Még soha nem járt Budapesten a "pucér szakácsként" is ismert Jamie Oliver, akinek étterme elvileg májusban a Várban nyílik majd meg. A szakács imád magyarokkal dolgozni, szerinte nagyon intelligensek és sokat dolgoznak.

Marton Levente Élet+Stílus

Tökéletesen krémes, könnyű és ellenállhatatlan - recept

Az olasz és a francia gasztro nagyhatalmak cukrászati vetélkedéséből egyértelműen a franciák kerültek ki győztesen, a viszonylag kevés számú talján édesség azonban csaknem annyira híres, mint az összes francia sütemény együttvéve. Ráadásul könnyen, gyorsan összeállíthatók, és máris dolce vita.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Így tökéletes a kuszkusz - recept

Ha unjuk már a burgonya és a rizs édeskettesét, és nem egyszer időszűkében vagyunk, akkor legyen otthon mindig kuszkusz. Az arab konyha mindennapos alapanyaga egyre több helyen kapható itthon, és a bisztrók egyik kedvenc körete is lett. Amellett, hogy gyors , nagyon finom saláta és desszert is készíthető belőle.

hvg.hu Gasztro

Nagy elismerés a magyar gasztronómiának

Pierre Jury, a legmeghatározóbb kanadai gasztronómiai magazin, a Le Droit főszerkesztője elragadtatott cikkben számol be magyarországi útjáról és a magyar gasztronómia csodálatos átalakulásáról.

hvg.hu Plázs

Dübörög a budapesti kolbász-újhullám

Az utóbbi időben nagy a pezsgés a fővárosban street food fronton, ennek egyik hozománya, hogy újraértelmeződött a pesti kolbász fogalma. Miközben például a Töltő, a Butifarring, a Kolbice e témában új élményeket nyújt, a Séf utcája, a Belvárosi Disznótoros vagy a Mészár Steak Kitchen feleleveníti a hagyományos disznótoros ízeit. Bejártunk néhány kolbászost, és végigkóstoltuk a kínálatot. Nekünk nagyon bejött.

K.G.-Gy.Zs. Élet+Stílus

Egy régi kedvenc: szalontüdő – recept

Vannak dolgok, melyeket még a konyhaművészetben jártas férfiak sem nagyon készítenek el otthon, hanem leginkább a piaci büfékben, vagy kora délelőtt nyitó kifőzdékben fogyasztanak el. Ilyen étel a szalontüdő, avagy a pájsli, mely épp úgy a Monarchia konyhájában kezdett el rotyogni, mint annyi más étel, melyet magyarok, osztrákok és csehek egyaránt magukénak vallanak.

-k- Gasztro

Vége a sörforradalomnak

Az újévi gyógysörök legurítása és jótékony hatása után egy kis visszatekintés 2015-re, ami a „sör éve” címre is pályázhatna. De hogy még legyen hova fejlődni, maradjunk inkább abban, ez volt a konszolidáció esztendeje a sörszcénában.

hvg.hu Gasztro

A hírügyelet karácsonyi menüje

Engedjék meg, Kedves Olvasóink, hogy megosszuk a karácsonyi hírügyeletesünk esti gasztronómiai kalandját a klaviatúra mellett.

hvg.hu Gasztro

Karácsonyi ihletésű hamburgerektől ájuldozhatunk

Meglehet furcsán hangzik egy csokoládés vagy fahéjas hamburger az ünnepi menüben, de elképesztően étvágygerjesztő karácsonyi ötletekkel rukkolt elő egy gasztronómiai videóportál, ami rácáfol minden rossz előérzetünkre.

hvg.hu/ élelmiszer online Gasztro

Még mindig nem eszünk elég halat

A lehető legjobb időpontot választotta a földművelésügyi tárca, hogy kampányolni kezdjen a halfogyasztás mellett. Hiszen köztudomású, ha máskor nem, karácsonykor sok család asztalára kerül halászlé, rántott hal. S ilyenkor minden évben lehet riogatni a népeket a statisztikai adatokkal, mennyire le is vagyunk maradva halfogyasztásban. Ideje megfogadnunk, a hétköznapjainkba is beúsztatjuk az uszonyosokat, lehetőleg belföldi vízeinkből.

Szabó M. István Gazdaság

Saját mániájukat kínálják másoknak, és bejön

Nem félnek már a magyarok az ehető virágoktól, keresni kezdték az ínyenceknek való, "ültetvényszelektált" őrölt pirospaprikát is, a curry után lépdelő kardamomtól és a maszalától se ódzkodnak már. Rendületlenül zajlik a háziasszonyok csendes gasztroforradalma – megnéztük, hová jutott ezen a fronton egy szépreményű fűszermanufaktúra, a Fűszerész. Az megvan, hogy a termelő egy kiló vaníliáért 4 ezer forintot kap, de mire ideér, 200 ezer forint lesz az ár?

hvg.hu Gasztro

A világ lebizarabb kajái és piái

Kígyóbor, sült pók, rovar kaviár – a világon sok minden, a mi szemünknek nagyon extrémnek tűnő ételt és italt fogyasztanak az emberek. De azért Európa is fel tudott kerülni a bizarrlistára.

hvg.hu Gasztro

Hegedűs Hanga lett a Konyhafőnök Junior győztese

Négy héten át küzdöttek a kis szakácsok az RTLII főzőműsorában, míg végül ketten, Hegedűs Hanga és Stiefvater Leni jutottak a Konyhafőnök Junior végső, pénteki fináléjába, akik a győzelemért komoly csatát vívtak egymással. A háromfogásos menüsor elkészítése után végül Hanga lett a győztes.

1
30 31 32 33 34
52
Sándor Fegyir egy orosz szoprán fellépésének a lemondását kérte az Operaház igazgatójától, kioktatást kapott válaszul

Sándor Fegyir egy orosz szoprán fellépésének a lemondását kérte az Operaház igazgatójától, kioktatást kapott válaszul

Csődöt jelentett Svédországban az európai akkumulátoripar nagy reménysége, a Northvolt

Csődöt jelentett Svédországban az európai akkumulátoripar nagy reménysége, a Northvolt

Rubio Boszniáról: „Az utolsó dolog, amire szükségünk van, az egy újabb válság”

Rubio Boszniáról: „Az utolsó dolog, amire szükségünk van, az egy újabb válság”

Ferenc pápa túl van a közvetlen életveszélyen

Ferenc pápa túl van a közvetlen életveszélyen

Napokig nem tűnt fel senkinek, hogy ellopták a főtéri turulszobrot

Napokig nem tűnt fel senkinek, hogy ellopták a főtéri turulszobrot

Bruce Willis feleségének fontos mondanivalója van Gene Hackman haláláról

Bruce Willis feleségének fontos mondanivalója van Gene Hackman haláláról

Hiperbár-terápia közben történt robbanás ölt meg egy ötéves kisfiút Amerikában

Hiperbár-terápia közben történt robbanás ölt meg egy ötéves kisfiút Amerikában

Harc az árdrágítók ellen! – Ilyen volt a Filmhíradó 1946-ban

Harc az árdrágítók ellen! – Ilyen volt a Filmhíradó 1946-ban

A kereskedők elmondták, mit gondolnak az árréssapkáról

A kereskedők elmondták, mit gondolnak az árréssapkáról

A címlapról ajánljuk