Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#gasztronómia

hvg.hu Gasztro

Volt egyszer egy Konyhaművészet

Huszonöt évvel ezelőtt, a rendszerváltás után a magyar gasztronómia, vendéglátás történetében is új fejezet vette kezdetét. Ezt jelezte s jegyezte az első hazai gasztronómiai folyóirat, a Konyhaművészet megjelenése is. A lapnak tiszteleg augusztus 29-én megnyíló, november elejéig látható, új kiállításával a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.

hvg.hu Plázs

Randi a rántott hússal – Itt az új Tinder, amitől mindenki szerelembe fog esni

Aki épp szerelmi bánattal küzd vagy kiábrándult a másik nemből, és bánatát evésbe fojtaná, annak van egy jó hírünk: itt a Tinder gasztronómia kiadása, a Tender. Az új, Androidra és iOS-re is letölthető applikáció lényegében egy képalapú receptkönyv, amivel egyszerűen kiválaszthatjuk, hogy mi legyen a menü.

hvg.hu Plázs

Itt vannak a város legjobb lángosai

Nem hungarikum, hiszen másutt is vannak különböző sült kenyértészta alapú ételek, de mi magyarok mégis a sajátunknak tudjuk be. Bár nem egy könnyű nyári étel, mégis sokaknak a nyár, a strand, a Balaton jut eszébe róla. De lángost a fővárosban is egyre több helyen lehet enni. Mutatjuk a legjobbakat.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Tökéletes salátaöntetek - recept

A salátázás szezonját éljük. Sorra kaphatóak a friss, vitamindús, zamatos hozzávalók. A nagy melegben a saláta a köret és főétel kísérőjének szerepéből gyakorta főfogássá is előléphet. Hogy változatosabb, finomabb legyen, adunk pár ötletet a salátaöntetek elkészítéséhez.

hvg.hu Gasztro

Sör és sajt párban

Ma még nemigen találunk olyan sörözőt, ahol a borbárokhoz hasonlóan, sajttálat tennének elénk. De valami elindult, egymásra találnak a sörök és sajtok.

hvg.hu Kult

Június végén Kálibuli

Finom ételek, jó borok, érdekes előadások és este nagy buli lesz június 27-én a Káli medencében.

Csíki Sándor Gasztro

Feltámad a reformkori paprikás csirke

Két esztendeje a nemzeti ételeink sorában emlegetett gulyás, tavaly pedig a hasonlóképpen mindenki által kedvelt rakott krumpli volt a Gourmet Fesztivál fantáziát megmozgató, központba állított, emblematikus étele. A gulyásleves és a rakott krumpli után, az idei esztendő már a paprikás csirke feltámadásának éve lehet. Ha akad e honban őszinte közmegegyezés, a paprikás csirke nagyszerűségébe vetett hit minden bizonnyal közéjük tartozik.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Így lesz omlós, szaftos a csirkemell - recept

Állítólag a szakácsok azért szeretik a csirkemellet, mert olyan nekik, mint a festőnek az üres vászon. Bármi megtörténhet vele, bármi kisülhet belőle. Csak egy valami nem eshet meg, hogy száraz maradjon. Mert alapállásból az. És sokak szerint, jellegtelen, egyhangú, íztelen hús, legyen bármilyen divatos, hála a folytonos fogyókúrázóknak. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket.

SzJ Gasztro

A vonatozó ínyenc - recept

A Travel Channel nálunk is népszerű sztárja, Jonathan Phang, aki mellesleg Naomi Campbell, Liv Tyler és Tyra Banks ügynöke volt korábban, ismét visszatér a képernyőre és folytatja gasztronómiai kalandozásait, ezúttal Skóciában, Kanadában, Ausztráliában és Peruban. Nemrégiben Budapestre látogatott, és egyik kedvenc receptjét is megosztotta olvasóinkkal.

Haulitus Anikó Élet+Stílus

Megmondjuk, mire jó a maradék tojásfehérje - recept

Találunk egy kedvünkre való receptet, ugyancsak ígéretesnek tűnik a végeredmény, de ott marad a nyakunkon felhasználatlanul pár tojásfehérje. Nemcsak a húsvéti nagy sütés-főzés előtt érdemes tudni, hogy mennyi ideig és hogyan tároljuk, mi készülhet belőle a habcsókon túl. Ami azért mostanság nem annyira aktuális…

hvg.hu Gasztro

Akiknek igazán fontos a bor

Idén először díjazták a legjobb szakmai teljesítményeket a tavaszi VinCE Wine Show alkalmából. A díj alapítói olyan, a borvilághoz szorosan köthető területeken keresték a leginspirálóbb hazai példákat, mint a gasztronómia, kereskedelem, borturizmus, bormarketing.

MTI Shake

Pocsék volt az óceán mélyéről felhozott 150 éves bor

Pocsék volt a bor, amelyet négy éve hoztak fel az óceán mélyéről, egy 150 éve elsüllyedt polgárháborús hajó fedélzetéről a bermudai partoknál. Olyan volt az íze, mint szennyvíz, benzin, sós tengervíz és ecet keverékének, csipetnyi citrussal és alkohollal.

hvg.hu Plázs

Letaszíthatatlan a trónról a sült krumpli–rántott hús-kettős

„Ma még a sültkrumpli, meg a rántott hús mentén zöldül az élet” – énekelte meg Lovasi András 1994-ben a magyarok főzési szokásait. Igaza volt: egy friss felmérés szerint ma is a legnépszerűbbek közé tartoznak ezek az ételek a magyar asztalokon.

MTI Gasztro

Magyarország a gasztronómia fellegvárába látogat

Magyarország mutatkozik be a legrangosabb német gourmet fesztiválon, amelyet Sylt szigetén rendeznek meg januárban. Az északi-tengeri sziget gasztronómiai jelentőségét mutatja, hogy az alig 100 négyzetkilométeres területre 10 Michelin-csillag jut.

1
32 33 34 35 36
53
Lázár szinte sikerként beszél a 300 pótlóbuszról, Vitézy szerint ez a kóklersége szimbóluma

Lázár szinte sikerként beszél a 300 pótlóbuszról, Vitézy szerint ez a kóklersége szimbóluma

Kubatov Gábor megsértődött a Nemzeti Sportra

Kubatov Gábor megsértődött a Nemzeti Sportra

Már magyarul is beszélnek az új BMW-k

Már magyarul is beszélnek az új BMW-k

Egy hét alatt hárman is vízbe fulladtak Somogyban

Egy hét alatt hárman is vízbe fulladtak Somogyban

Fiatal, de máris sikeres amerikai katona volt, aki Magyarországon halt meg

Fiatal, de máris sikeres amerikai katona volt, aki Magyarországon halt meg

Fico: Meg fogjuk vétózni az Oroszország elleni szankciókat, ha azok sértik a szlovák érdekeket

Fico: Meg fogjuk vétózni az Oroszország elleni szankciókat, ha azok sértik a szlovák érdekeket

Évtizedek óta nem látott festményt vettek észre Lázár Jánosnál

Évtizedek óta nem látott festményt vettek észre Lázár Jánosnál

Már magyarul is beszélnek az új BMW-k

Már magyarul is beszélnek az új BMW-k

Nem kell az Adriáig utazni a mediterrán hangulatért

Nem kell az Adriáig utazni a mediterrán hangulatért

A címlapról ajánljuk