Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

#szöllősi réka

HVG Zhvg

zCast: Zöldre mosás az ebédlőasztalon – hogyan ismerjük fel, ha szó szerint meg akarnak etetni a fenntarthatósággal?

A greenwashingról biztos, hogy hallott, de belegondolt abba, hol találkozhat vele a leggyakrabban? A sarki kisboltok vagy szupermarketek polcain. Hogyan ismerhetjük fel, mit tehetünk fogyasztóként, és mit kellene tenniük a cégeknek, hogy hitelesen állíthassák, valóban a lehető leginkább fenntartható forrásból és módon kerül asztalunkra a mindennapi betevő? A zCast idei ötödik adásában rendet vágunk a zöld logók, plecsnik és a tojásdobozok boldog tyúkocskái között.

Gonda Gréta Zhvg

Szabadtéri vágóhídon tomboló barbároknak nevezik őket, pedig csak egy évszázados hagyományt követnek

Januárban ismét tízezreket indított el a vegánná válás útján a Veganuár. A bálna íze című dokumentumfilm is társadalmi vitát indít arról, valóban szükségünk van-e rá, hogy annyi húst együnk. Mennyire van létjogosultsága a 21. században az egykor a túlélést, és a közösség egész évnyi élelmét biztosító öldöklésnek és miben különbözik a bálnavadászat egy vágóhídtól? És vajon, ha tudnánk, hogyan kerül az étel a boltok polcaira, könnyebb lenne változtatni a szokásainkon? A film rendezőjével és szakértőkkel beszélgettünk.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Pénz beszél a drágulásról: Véget érhet az a korszak, amikor az élelmiszer bőségben áll rendelkezésre

Évtizedek óta nem látott mértékben drágulnak az élelmiszerek, és az elmúlt hónapokban egy másik, rég látott jelenséggel is találkozhattunk: az élelmiszerhiánnyal. Pillanatnyi zavarról van szó, vagy bealkonyult a fogyasztói társadalomnak? A hvg.hu gazdasági podcastjében Szöllösi Rékával és Fórián Zoltánnal beszélgettünk.

Dobos Emese Zhvg

Nyers, fagyasztott vagy konzerv: eloszlatjuk a tévhiteket arról, melyik táplálóbb

A koronavírus-járvány alatt annál jobban csökkenthetjük a fertőzés veszélyét, minél kevesebbszer megyünk bevásárolni és az előre csomagolt termékek is biztonságosabbak. A hazai köztudatban még tartja magát, hogy tartózkodunk a konzervektől és a fagyasztott élelmiszerektől, mert azt hisszük, jóval kisebb a tápértékük. Sokan, még a tudatosan táplálkozók közül sem tudják, hogy számos zöldség esetében sokkal jobban járunk a főttel és a fagyasztottal, mintha „frissen”, nyersen fogyasztanánk.

Para-Kovács Imre: A haza nem lehet előzetesben!

Para-Kovács Imre: A haza nem lehet előzetesben!

Napi ötszöri étkezés vs. időszakos böjt – ezt eszi egy átlagos napon a dietetikus és az élelmiszerbiológus

Napi ötszöri étkezés vs. időszakos böjt – ezt eszi egy átlagos napon a dietetikus és az élelmiszerbiológus

Manfred Weber: Orbán nyugdíjba megy, és Magyar Péter lesz Magyarország új arca a pártcsaládban

Manfred Weber: Orbán nyugdíjba megy, és Magyar Péter lesz Magyarország új arca a pártcsaládban

III. Károly király szívhez szóló üzenetben szólt azokhoz, akiknél hozzá hasonlóan rákbetegséget diagnosztizáltak

III. Károly király szívhez szóló üzenetben szólt azokhoz, akiknél hozzá hasonlóan rákbetegséget diagnosztizáltak

Ős-konceptuális összművész és az öko-art prófétája – a világhírű Agnes Denes munkái a Szépművészetiben

Ős-konceptuális összművész és az öko-art prófétája – a világhírű Agnes Denes munkái a Szépművészetiben

Gyilkos szándékkal hajtott az iskolások közé egy autós Japánban

Gyilkos szándékkal hajtott az iskolások közé egy autós Japánban

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a bódvalenkei gyilkosság vádlottját

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a bódvalenkei gyilkosság vádlottját

Bloomberg: Ukrajna „órákon belül” aláírja a nyersanyagokat érintő megállapodást

Bloomberg: Ukrajna „órákon belül” aláírja a nyersanyagokat érintő megállapodást

Eltűnt az androidos appok 47%-a

Eltűnt az androidos appok 47%-a

A címlapról ajánljuk