Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

Gasztro

Az vagy, ahol eszel

Az egészséges és minimálisan feldolgozott élelmiszerek egyre nagyobb teret nyernek nemcsak saját konyhánkban, hanem az éttermekben is, idehaza is működnek már Fenntartható Éttermek. A változás dinamikája a vendégeken is múlik. A cikk eredetileg a HVG Extra Business kiadványban jelent meg.

K.G. Gasztro

Nyuszi is szereti a sört

Kétség sem férhet hozzá, hogy a testes sonka-tojás kombó igencsak itatja magát. S nemcsak megrögzött sörissza állíthatja, hogy a jóféle étel sört kíván. Húsvétit. Jó, jó, de milyen húsvéti sört hoz a nyuszi?

Marton Levente Gasztro

Tökéletes töltött tojás – recept

Avagy töltött tojás zanzásítva. Igencsak egyszerű, ám roppant kívánatos módon házasítottuk össze a húsvét két legfontosabb kellékét, a sonkát és a tojást. De azért egy kicsit cifráztuk.

Tóth Sándor Gasztro

Egy igazi meglepetés: ibolyás desszert húsvétra - recept

A kis tavaszi virágnak semmi oka a szerénykedésre. Gyönyörű a színe, csábító az illata, és a konyhában is helye van. Nem csupán vázában. A világ első ibolyás szakácskönyve írójának ajánlásával ünnepi, húsvéti finomságot is készíthetünk belőle.

hvg.hu Gasztro

Elbukott egy csokinyúl a teszten

20 csokinyuszinál vizsgálta az Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal (NFH) a kakaóvaj és a hozzáadott egyéb növényi zsír mennyiségét, egy termékben azonban a megengedett négyszerese volt a hozzáadott növényi zsír, ami már a fogyasztók megtévesztésének minősül.

Roma Sajtóközpont Gasztro

Lecsós nokedli tamburával – Mautner Zsófi roma ételeket főz II.

Szénási Gábor autodidakta módon lett hangszerkészítő, egyedi, személyre szabott remekműveiért több száz kilométert is utaznak a vásárlók. A tamburakészítő párja a férjét gyakran lecsós oldalas pörkölttel várja haza – ezt főzi Mautner Zsófia gasztroblogerrel és Budai Zsanettel, a Romani Gastro egyik háziasszonyával a Roma Sajtóközpont Masina mesék című sorozata következő részében.

hvg.hu Gasztro

Gasztrobloggerek húsvéti tippjei – recept

A torma, a sonka, a tojás, a kalács az ünnepi asztal elengedhetetlen eleme, kétség nem férhet hozzá. De azért egy kicsit feldobhatjuk a húsvéti menüt, és kipróbálhatunk mást is a klasszikusok mellett.

T.S. Gasztro

Olcsón, jót a Nagyhéten is – recept

Pár száz forintból kijön böjtös vacsoraajánlatunk. De akár az ünnepi menübe is beépíthetjük valamelyik fogást, ha a szokásos húsvéti sonka és főtt tojás mellett valami változatosságra vágyunk.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

Pálinkát főz a köztársasági elnők

Hogy miért kellett két napon át leadni a portán a paracini üveggyár dolgozóinak a mobiltelefonjaikat, arról lehet, hogy ők is a Blic szerb napilapból értesültek. Kiderült, a szerb elnök saját szilvapálinkájához gyártottak le 10 ezer egyedi tervezésű palackot.

hvg.hu Gasztro

Az akadémikusok tudják, milyen a jó bor

Hatodik alkalommal hirdette meg "A Magyar Tudományos Akadémia Bora" cím elnyerésére kiírt pályázatát az MTA. A minősített országos borversenyen a borértő tudósokból álló bírálóbizottság két kategóriában, ezen belül összesen hét alkategóriában hirdetett győztest. Az idei bormustrán különösen a vörös- és a desszertborok nyerték el a bírálók tetszését.

MTI/hvg.hu Gasztro

Jövőre Budapesten a Bocuse d'Or - villáminterjú

A világ legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10 -11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszeripari szakkiállitás keretében. A felkészülés már most megkezdődik, tájékoztatták a szervezők a sajtó képviselőit hétfőn délelőtt a New York kávéházban. Az eseményen Jerome Bocuse, a versenyalapító Paul Bocuse fia is részt vett, és válaszolt munkatársunk kérdésére.

hvg.hu Gasztro

Az év újabb legjei

A 22. Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint kilencezer szavazat érkezett. A voksok és a szakmai zsűri döntése alapján 59 különböző kategóriában osztották ki a legjobbaknak járó elismerést. A díjözönből szépen jutott a magyar gasztronómia és vendéglátás meghatározó szereplőinek.

hvg.hu Gasztro

Magyar chardonnay a világ legjobbjai között

Az idén márciusban 22. alkalommal rendezték meg a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyt, amelyen először került be magyar bor a top 10-be. Burgundiában a minap történelmet írt a Nyakas Pincészet 2014-es Budai Chardonnay-je.

hvg.hu Gasztro

Nemcsak csehül állni lehet, hanem főzni is – recept

S ezzel kétségtelenül, sokkal jobban is járunk. Pláne, hogy igen sok a hasonlóság a cseh és a magyar konyha között. Ám mégis egy határtalan szerelem kellett hozzá, hogy megszülethessen az első magyar nyelvű cseh szakácskönyv.

Roma Sajtóközpont Gasztro

Van háló, de hol a hal? – Mautner Zsófi roma ételeket főz

A nagy gyerekek már kirepültek, ezért öt kisebbet vett magához a feleségével az a tiszai halász, aki a cigány halételek világába vezeti be Mautner Zsófia gasztrobloggert és a Romani Gasztro egyik szerzőjét a Roma Sajtóközpont új sorozatában, a Masina mesék-ben.

hvg.hu Gasztro

Megint segít a süti!

Már csak 6 nap, és március 30-án, hétfőn elindul a Segítsüti idei tavaszi akciója. 30 gasztroblogger spatulát és habverőt ragad, hogy süteményeivel elkápráztassa az érdeklődőket, és ismét egy jó célt támogasson.

MTI/hvg.hu Gasztro

Megvan az év étterme

A ZONA érdemelte ki az Év Étterme címet 2014-ben, az elismerést Huszár Krisztián séf vette át hétfő este a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán, amelyen idén először a street food helyeket is díjazták. A Dining Guide-on indított online szavazás eredményeként pedig a balatonszemesi Kistücsök lett a közönség első számú kedvence.

1
22 23 24 25 26
234
Üzemek sorát hozza létre Kazahsztánban a piacvezető magyar takarmánygyártó

Üzemek sorát hozza létre Kazahsztánban a piacvezető magyar takarmánygyártó

Beiktatási szuvenírek: zavarba ejtő a kínálat a Trump-kegytárgyboltban

Beiktatási szuvenírek: zavarba ejtő a kínálat a Trump-kegytárgyboltban

Döcög a Demján Sándor Program online felülete, ki is kellett tolni a határidőt

Döcög a Demján Sándor Program online felülete, ki is kellett tolni a határidőt

Megpofozták a Tisza Párt önkéntesét az Örs vezér téren, garázdaság miatt nyomoz a rendőrség, 

Megpofozták a Tisza Párt önkéntesét az Örs vezér téren, garázdaság miatt nyomoz a rendőrség, 

Orbán: Kedd reggel egy más nap kel fel a nyugati világ fölött

Orbán: Kedd reggel egy más nap kel fel a nyugati világ fölött

Nobilis Kristóf tagadja bűnösségét az agrárminisztériumi visszaélés ügyében

Nobilis Kristóf tagadja bűnösségét az agrárminisztériumi visszaélés ügyében

Brüsszel kedvéért csökkentette a magyar kormány a kiadásnövekedési terveit

Brüsszel kedvéért csökkentette a magyar kormány a kiadásnövekedési terveit

Húszmillió forintot költött Magyar Pétert lejárató videókra a Filep „A Kopasz” Dávidhoz köthető Facebook-oldal

Húszmillió forintot költött Magyar Pétert lejárató videókra a Filep „A Kopasz” Dávidhoz köthető Facebook-oldal

Már csőre töltve az első debreceni villanyautó a hazai piacot uraló BMW-től

Már csőre töltve az első debreceni villanyautó a hazai piacot uraló BMW-től

A címlapról ajánljuk