Hírlevelek
Menü

Olvasási mód:

Betűméret:

Betűstílus:

„120 millió forintból egy egész falut kapok” – a kormányközeli luxustáskák története
hvg360

„120 millió forintból egy egész falut kapok” – a kormányközeli luxustáskák története

„Mindenki éljen úgy, ahogy szeretne, és ahogy tud” – mondta nemrég Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, amikor kormányközeli emberek luxus életviteléről kérdezték. Az urizálás nem most kezdődött, egyedül méregdrága táskákból egy hosszú idővonalat lehet felrajzolni, amit a Duma Aktuál csapata, pontosabban Ceglédi Zoltán meg is tett. Árpád fejedelemig persze nem lehet visszamenni, csak Habony Árpádig, akinek sokszázezres Gucci-táskáját éppen a szociális megszorítások ellen tüntető aktivisták előtt lóbálta. Kész szerencse, hogy nem maradt a villamoson, ahogyan Orbán Ráhel mai árfolyamon számolva 19 milliós Hermès-táskája sem. Ez KAP-nél kiverte a biztosítékot, és a java csak ezután jött.

Gasztro

Az vagy, ahol eszel

Az egészséges és minimálisan feldolgozott élelmiszerek egyre nagyobb teret nyernek nemcsak saját konyhánkban, hanem az éttermekben is, idehaza is működnek már Fenntartható Éttermek. A változás dinamikája a vendégeken is múlik. A cikk eredetileg a HVG Extra Business kiadványban jelent meg.

K.G. Gasztro

Nyuszi is szereti a sört

Kétség sem férhet hozzá, hogy a testes sonka-tojás kombó igencsak itatja magát. S nemcsak megrögzött sörissza állíthatja, hogy a jóféle étel sört kíván. Húsvétit. Jó, jó, de milyen húsvéti sört hoz a nyuszi?

Marton Levente Gasztro

Tökéletes töltött tojás – recept

Avagy töltött tojás zanzásítva. Igencsak egyszerű, ám roppant kívánatos módon házasítottuk össze a húsvét két legfontosabb kellékét, a sonkát és a tojást. De azért egy kicsit cifráztuk.

Tóth Sándor Gasztro

Egy igazi meglepetés: ibolyás desszert húsvétra - recept

A kis tavaszi virágnak semmi oka a szerénykedésre. Gyönyörű a színe, csábító az illata, és a konyhában is helye van. Nem csupán vázában. A világ első ibolyás szakácskönyve írójának ajánlásával ünnepi, húsvéti finomságot is készíthetünk belőle.

hvg.hu Gasztro

Elbukott egy csokinyúl a teszten

20 csokinyuszinál vizsgálta az Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal (NFH) a kakaóvaj és a hozzáadott egyéb növényi zsír mennyiségét, egy termékben azonban a megengedett négyszerese volt a hozzáadott növényi zsír, ami már a fogyasztók megtévesztésének minősül.

Roma Sajtóközpont Gasztro

Lecsós nokedli tamburával – Mautner Zsófi roma ételeket főz II.

Szénási Gábor autodidakta módon lett hangszerkészítő, egyedi, személyre szabott remekműveiért több száz kilométert is utaznak a vásárlók. A tamburakészítő párja a férjét gyakran lecsós oldalas pörkölttel várja haza – ezt főzi Mautner Zsófia gasztroblogerrel és Budai Zsanettel, a Romani Gastro egyik háziasszonyával a Roma Sajtóközpont Masina mesék című sorozata következő részében.

hvg.hu Gasztro

Gasztrobloggerek húsvéti tippjei – recept

A torma, a sonka, a tojás, a kalács az ünnepi asztal elengedhetetlen eleme, kétség nem férhet hozzá. De azért egy kicsit feldobhatjuk a húsvéti menüt, és kipróbálhatunk mást is a klasszikusok mellett.

T.S. Gasztro

Olcsón, jót a Nagyhéten is – recept

Pár száz forintból kijön böjtös vacsoraajánlatunk. De akár az ünnepi menübe is beépíthetjük valamelyik fogást, ha a szokásos húsvéti sonka és főtt tojás mellett valami változatosságra vágyunk.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

Pálinkát főz a köztársasági elnők

Hogy miért kellett két napon át leadni a portán a paracini üveggyár dolgozóinak a mobiltelefonjaikat, arról lehet, hogy ők is a Blic szerb napilapból értesültek. Kiderült, a szerb elnök saját szilvapálinkájához gyártottak le 10 ezer egyedi tervezésű palackot.

hvg.hu Gasztro

Az akadémikusok tudják, milyen a jó bor

Hatodik alkalommal hirdette meg "A Magyar Tudományos Akadémia Bora" cím elnyerésére kiírt pályázatát az MTA. A minősített országos borversenyen a borértő tudósokból álló bírálóbizottság két kategóriában, ezen belül összesen hét alkategóriában hirdetett győztest. Az idei bormustrán különösen a vörös- és a desszertborok nyerték el a bírálók tetszését.

MTI/hvg.hu Gasztro

Jövőre Budapesten a Bocuse d'Or - villáminterjú

A világ legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10 -11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszeripari szakkiállitás keretében. A felkészülés már most megkezdődik, tájékoztatták a szervezők a sajtó képviselőit hétfőn délelőtt a New York kávéházban. Az eseményen Jerome Bocuse, a versenyalapító Paul Bocuse fia is részt vett, és válaszolt munkatársunk kérdésére.

hvg.hu Gasztro

Az év újabb legjei

A 22. Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint kilencezer szavazat érkezett. A voksok és a szakmai zsűri döntése alapján 59 különböző kategóriában osztották ki a legjobbaknak járó elismerést. A díjözönből szépen jutott a magyar gasztronómia és vendéglátás meghatározó szereplőinek.

hvg.hu Gasztro

Magyar chardonnay a világ legjobbjai között

Az idén márciusban 22. alkalommal rendezték meg a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyt, amelyen először került be magyar bor a top 10-be. Burgundiában a minap történelmet írt a Nyakas Pincészet 2014-es Budai Chardonnay-je.

hvg.hu Gasztro

Nemcsak csehül állni lehet, hanem főzni is – recept

S ezzel kétségtelenül, sokkal jobban is járunk. Pláne, hogy igen sok a hasonlóság a cseh és a magyar konyha között. Ám mégis egy határtalan szerelem kellett hozzá, hogy megszülethessen az első magyar nyelvű cseh szakácskönyv.

Roma Sajtóközpont Gasztro

Van háló, de hol a hal? – Mautner Zsófi roma ételeket főz

A nagy gyerekek már kirepültek, ezért öt kisebbet vett magához a feleségével az a tiszai halász, aki a cigány halételek világába vezeti be Mautner Zsófia gasztrobloggert és a Romani Gasztro egyik szerzőjét a Roma Sajtóközpont új sorozatában, a Masina mesék-ben.

hvg.hu Gasztro

Megint segít a süti!

Már csak 6 nap, és március 30-án, hétfőn elindul a Segítsüti idei tavaszi akciója. 30 gasztroblogger spatulát és habverőt ragad, hogy süteményeivel elkápráztassa az érdeklődőket, és ismét egy jó célt támogasson.

MTI/hvg.hu Gasztro

Megvan az év étterme

A ZONA érdemelte ki az Év Étterme címet 2014-ben, az elismerést Huszár Krisztián séf vette át hétfő este a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán, amelyen idén először a street food helyeket is díjazták. A Dining Guide-on indított online szavazás eredményeként pedig a balatonszemesi Kistücsök lett a közönség első számú kedvence.

1
22 23 24 25 26
234
„Sokszor elsírom magam, ha kijövök ide” – A könyörtelen erdő az úr a nemrég még félezres Kakpusztán – Kihalt falvaink 6.

„Sokszor elsírom magam, ha kijövök ide” – A könyörtelen erdő az úr a nemrég még félezres Kakpusztán – Kihalt falvaink 6.

Trump letartóztatná Kalifornia kormányzóját, aki viszont pert indít az elnök ellen

Trump letartóztatná Kalifornia kormányzóját, aki viszont pert indít az elnök ellen

Úgy néz ki, mint egy kis motorcsónak, de valójában egy ehető robot ez a kütyü, és ennek nagyon is van értelme (videó)

Úgy néz ki, mint egy kis motorcsónak, de valójában egy ehető robot ez a kütyü, és ennek nagyon is van értelme (videó)

Franciaországban több ezren tüntettek Orbán és a szélsőjobb ellen

Franciaországban több ezren tüntettek Orbán és a szélsőjobb ellen

Tudatos cikluskövetés: ez a női vezetők titkos fegyvere

Tudatos cikluskövetés: ez a női vezetők titkos fegyvere

Újra kell írni a történelmet: már csak egy lépés kell, hogy kiderüljön, kik írták a Bibliát

Újra kell írni a történelmet: már csak egy lépés kell, hogy kiderüljön, kik írták a Bibliát

Trump oltástagadó egészségügyi minisztere kirúgta az oltási ajánlásokért felelős teljes tanácsadó testületet

Trump oltástagadó egészségügyi minisztere kirúgta az oltási ajánlásokért felelős teljes tanácsadó testületet

Orbán Viktor Franciaországban: Magyarország Brüsszel rémálma

Orbán Viktor Franciaországban: Magyarország Brüsszel rémálma

Vitézy szerint a MÁV Lázár utasítására trükközik a késésekkel

Vitézy szerint a MÁV Lázár utasítására trükközik a késésekkel

A címlapról ajánljuk