hvg.hu
Élet+Stílus
Hogyan lehet túlélni egy repülőgép-balesetet?
Mielőtt legközelebb repülőre száll, olvassa el ezeket a tanácsokat.
Az egészséges és minimálisan feldolgozott élelmiszerek egyre nagyobb teret nyernek nemcsak saját konyhánkban, hanem az éttermekben is, idehaza is működnek már Fenntartható Éttermek. A változás dinamikája a vendégeken is múlik. A cikk eredetileg a HVG Extra Business kiadványban jelent meg.
Kétség sem férhet hozzá, hogy a testes sonka-tojás kombó igencsak itatja magát. S nemcsak megrögzött sörissza állíthatja, hogy a jóféle étel sört kíván. Húsvétit. Jó, jó, de milyen húsvéti sört hoz a nyuszi?
Avagy töltött tojás zanzásítva. Igencsak egyszerű, ám roppant kívánatos módon házasítottuk össze a húsvét két legfontosabb kellékét, a sonkát és a tojást. De azért egy kicsit cifráztuk.
A kis tavaszi virágnak semmi oka a szerénykedésre. Gyönyörű a színe, csábító az illata, és a konyhában is helye van. Nem csupán vázában. A világ első ibolyás szakácskönyve írójának ajánlásával ünnepi, húsvéti finomságot is készíthetünk belőle.
Húszféle csokitojást tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete, hogy megtudja melyek a legjobbak.
20 csokinyuszinál vizsgálta az Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal (NFH) a kakaóvaj és a hozzáadott egyéb növényi zsír mennyiségét, egy termékben azonban a megengedett négyszerese volt a hozzáadott növényi zsír, ami már a fogyasztók megtévesztésének minősül.
Szénási Gábor autodidakta módon lett hangszerkészítő, egyedi, személyre szabott remekműveiért több száz kilométert is utaznak a vásárlók. A tamburakészítő párja a férjét gyakran lecsós oldalas pörkölttel várja haza – ezt főzi Mautner Zsófia gasztroblogerrel és Budai Zsanettel, a Romani Gastro egyik háziasszonyával a Roma Sajtóközpont Masina mesék című sorozata következő részében.
A torma, a sonka, a tojás, a kalács az ünnepi asztal elengedhetetlen eleme, kétség nem férhet hozzá. De azért egy kicsit feldobhatjuk a húsvéti menüt, és kipróbálhatunk mást is a klasszikusok mellett.
Pár száz forintból kijön böjtös vacsoraajánlatunk. De akár az ünnepi menübe is beépíthetjük valamelyik fogást, ha a szokásos húsvéti sonka és főtt tojás mellett valami változatosságra vágyunk.
Hogy miért kellett két napon át leadni a portán a paracini üveggyár dolgozóinak a mobiltelefonjaikat, arról lehet, hogy ők is a Blic szerb napilapból értesültek. Kiderült, a szerb elnök saját szilvapálinkájához gyártottak le 10 ezer egyedi tervezésű palackot.
Áruházláncokban vásárolt paprikákat vizsgáltatott be a Greenpeace, az eredmény lehangoló, kétharmaduk – köztük hazai és import paprikák – szennyezett volt.
Hatodik alkalommal hirdette meg "A Magyar Tudományos Akadémia Bora" cím elnyerésére kiírt pályázatát az MTA. A minősített országos borversenyen a borértő tudósokból álló bírálóbizottság két kategóriában, ezen belül összesen hét alkategóriában hirdetett győztest. Az idei bormustrán különösen a vörös- és a desszertborok nyerték el a bírálók tetszését.
A világ legrangosabb gasztronómiai versenye, a Bocuse d'Or európai döntőjét Budapesten rendezik meg 2016. május 10 -11-én a SIRHA Budapest nemzetközi vendéglátó-és élelmiszeripari szakkiállitás keretében. A felkészülés már most megkezdődik, tájékoztatták a szervezők a sajtó képviselőit hétfőn délelőtt a New York kávéházban. Az eseményen Jerome Bocuse, a versenyalapító Paul Bocuse fia is részt vett, és válaszolt munkatársunk kérdésére.
A 22. Best of Budapest & Hungary szavazásra idén több mint kilencezer szavazat érkezett. A voksok és a szakmai zsűri döntése alapján 59 különböző kategóriában osztották ki a legjobbaknak járó elismerést. A díjözönből szépen jutott a magyar gasztronómia és vendéglátás meghatározó szereplőinek.
Az idén márciusban 22. alkalommal rendezték meg a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyt, amelyen először került be magyar bor a top 10-be. Burgundiában a minap történelmet írt a Nyakas Pincészet 2014-es Budai Chardonnay-je.
S ezzel kétségtelenül, sokkal jobban is járunk. Pláne, hogy igen sok a hasonlóság a cseh és a magyar konyha között. Ám mégis egy határtalan szerelem kellett hozzá, hogy megszülethessen az első magyar nyelvű cseh szakácskönyv.
A nagy gyerekek már kirepültek, ezért öt kisebbet vett magához a feleségével az a tiszai halász, aki a cigány halételek világába vezeti be Mautner Zsófia gasztrobloggert és a Romani Gasztro egyik szerzőjét a Roma Sajtóközpont új sorozatában, a Masina mesék-ben.
Bezárja moszkvai éttermét Pierre Gagnaire Michelin-csillagos francia sztárszakács, a Les Menus helyén a Lotte szállodában a modern európai konyhát reprezentáló étterem nyílik.
Már csak 6 nap, és március 30-án, hétfőn elindul a Segítsüti idei tavaszi akciója. 30 gasztroblogger spatulát és habverőt ragad, hogy süteményeivel elkápráztassa az érdeklődőket, és ismét egy jó célt támogasson.
A ZONA érdemelte ki az Év Étterme címet 2014-ben, az elismerést Huszár Krisztián séf vette át hétfő este a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán, amelyen idén először a street food helyeket is díjazták. A Dining Guide-on indított online szavazás eredményeként pedig a balatonszemesi Kistücsök lett a közönség első számú kedvence.
Megtörtént, ami korábban elképzelhetetlen volt: az amerikaiak már nem tudják használni a világ egyik legnépszerűbb alkalmazását.
Az izraeli miniszterelnök néhány órával a tűzszünet kezdete előtt intézett beszédet országa lakóihoz.
Az indiaiak utazási kedve viszont nő, de ők kerülik a Nyugatot.
Ha egy harckocsi kétszer is legördülhet a gyártósorról, akkor 600 felújított orvosi rendelőt hányszor lehet sikerként eladni?
Nem csak a száguldozókkal van baj.
Az öttusaszövetség elnökének ezüstérmét is megszépítette Gulyás Michelle aranya.