Mégis mit fog csinálni mostantól Meghan Markle? Hát, küzd a feminizmusért!

Mégis mit fog csinálni mostantól Meghan Markle? Hát, küzd a feminizmusért!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Buckingham-palota erre is az áldását adta.

A hétvégi esküvői felhajtás után megjelent Sussex hercegnőjének a hivatalos bemutató anyaga a brit monarchia honlapján, és ebből nagyon úgy tűnik, hogy ha színészként nem is folytatja ott, ahol a Harryvel kötött házassága előtt abbahagyta, a humanitárius célok és a nemek közötti egyenlőség még mindig ott szerepelnek a prioritásai között.

„Büszke vagyok arra, hogy nő és feminista vagyok” – áll kiemelve a szövegben egy korábbi mondata. Markle feminista múltja hangsúlyosan jelen van a portréjában, és úgy tűnik, a Buckingham-palota nemcsak az esküvőre adta áldását, hanem arra is, hogy Harry herceg feleségeként is kiálljon feminista ügyekért.

Meghan Markle életrajzában jelentős teret foglal el a jótékonykodás, a nemek közötti esélyegyenlőségért az ENSZ kötelékében dolgozott, a Time magazinban pedig meggyőző cikket írt a menstruációt övező stigmáról a fejlődő világban. És már 11 évesen ráérzett arra, hogy miként lehet változásokat előidézni a világban: az akkor first lady Hillary Clintonnak és más magas rangú tisztségviselőknek írt levelet, mert szerinte elfogadhatatlan, hogy egy reklám azt sugallja, hogy a nőknek a konyhában a helye, és el is érte, hogy a Procter& Gamble megváltoztassa a reklámját.

Markle már menyasszonyként kiállt a szexuális zaklatások ellen indult Me Too és a Time’s Up kampány mellett. Úgy néz ki, feleségként sem tér el ettől az iránytól.

A Harry herceg és Meghan Markle esküvője körüli felhajtásról itt olvashatnak bővebben.

Hozzászólások