Munkagépbe szorult a lába, levágta a zsebkésével

Munkagépbe szorult a lába, levágta a zsebkésével

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

Egy hasonló drámai esetből filmet készítettek.

A hatvanas éveiben járó amerikai farmer, a Nebraska államban élő Kurt Kaser áprilisban egyedül dolgozott a földjén, amikor traktorjáról leszállva véletlenül belelépett egy gabonaszállító csiga nyílásába. "Bekapta a lábamat, és húzta, én pedig megpróbáltam kiszabadítani" – mesélte a farmer egy omahai helyi tévécsatornának.

A férfi már éppen feladta volna, amikor érezte, hogy megint húzza befelé a szerkezet, így nem maradt más lehetősége, minthogy "kivágja" magát a kis zsebkésével.

Miután a lábát térd alatt levágva sikerült kiszabadulnia, hazakúszott, és telefonon segítséget hívott. Elsőként a fia, Adam érkezett meg, aki éppen a helyi mentőcsapat egyik tagja.

Kaser egy hetet kórházban, majd kettőt rehabilitáción töltött, a múlt pénteken térhetett haza.

Optimista, úgy véli, hamarosan ismét járni fog. Mindenesetre mindenkit arra intett, hogy ne kapkodjon, figyeljen oda, mert ő is a sietség miatt került bajba.

A közösségi médiában széles körben tárgyalt eset felidézte Danny Boyle 2010-es filmjét, a 127 órát, amelyben James Franco alakította a hegymászó Aron Ralstont, akinek a keze egy szikla alá szorult, és csak úgy tudott kiszabadulni, hogy levágta.

Hozzászólások