Összeházasodott Napóleon és az utolsó magyar király leszármazottja

Összeházasodott Napóleon és az utolsó magyar király leszármazottja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Pazar esküvőt tartott Párizsban a hétvégén Jean-Christophe Napoleon Bonaparte és Olympia von Arco-Zinneberg grófnő. A lakodalmat az egyik legnagyobb francia királyi kastélyban tartották.

Jean-Christophe Napoleon Bonaparte, aki I. Napóleon francia császár rokona (ük-ük-ük unokaöccse), valamint Olympia von Arco-Zinneberg, aki pedig IV. Károly utolsó magyar király dédunokája, kötötték egybe az életüket a hétvégén Párizsban.

©

A tőkebefektetésből élő, 33 éves Jean-Christophe Napoleon Bonaparte és 31 éves menyasszonya meglehetősen szimbolikus helyen mondták ki a boldogító igent: az Invalidusok házában tartották esküvőjüket. A Párizs belvárosában található épület kupolája alatt van Napóleon sírja.

©

A ceremónia után a pár és a vendégsereg a francia fővárostól 55 kilométerre található fontainebleau-i kastélyban ünnepeltek, ez a kastély egészen addig francia királyok lakhelyéül szolgált – és az egyike mai napig is az ország legfényűzőbb épületeinek –, amíg XIV. Lajos át nem tette székhelyét Versailles-ba. 

(via Daily Mail)

Hozzászólások