Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Hogy a német sörök honi barátainak budai zarándokhelye napokon belül a Víziváros szívébe költözik, arról szerintünk már minden érdekelt tud. Száraz torkokban valószínűleg nem lesz hiány, amikor csapra verik az új helyen az első söröket.
Mégsem károsak az egészségre az olajban sült ételek, de csakis akkor, ha olíva- vagy napraforgóolajban készültek - állítják spanyol kutatók 40 ezer főre kiterjedő vizsgálatuk alapján.
Nem kisebb babérokra pályázik a Pest megyei település, minthogy főváros legyen. Méghozzá a magyar szarvasgombászaté. Addig is amíg ez bekövetkezik szarvasgomba ünnepet ülnek.
A tojás tanyasi, a csirke kukoricás, a kenyér teljes kiőrlésű, a chips sütőben sütött, a répa pedig bio. Ugye ismerjük ezeket az imázsteremtő jelzőket, amelyek az egészséges étkezés képzetét keltve elhitetik velünk, hogy tudjuk, mi van a tányérunkon. A szakértők szerint azonban az élelmiszer-marketing sokszor hamis ködösítés, és egyre nagyobb a szakadék a képzelet és az élelmiszer-ipari valóság között. Mi van a mesék és reklámok mögött?
Nemcsak Vida Péter, a 2011-es Év Bortermelője lett Szekszárd város díszpolgára, hanem mindazok, akik eddig szekszárdi borászként elnyerték a boros szakma egyik legnagyobb elismerését.
Az idén is lesz nagy országos torkoskodás féláron. A hagyományok szerint a hamvazószerdát követő csütörtökön, vagyis 2012-ben február 23-án kerül sor az akcióra.
Nem azért, mert csehül állunk, de érdemes megtanulni a csehek nagy kedvencének, a gőzölt, kelt tésztának az elkészítését. Olcsó, és nemcsak szaftos meg sült húsok mellé remek, de magában mártással, vagy édesen, egy kis töltelékkel is igazán finom.
Hányszor hallottuk, hogy a pénz nem boldogít. Meg hogy nem azért élünk, hogy együnk. De akkor, hogy is van? Kihúzzuk valahogy az elejétől a végéig ezt a földi izét, s ennyi?
A boraikra büszke franciák ezúttal megadták magukat. Most először fordult elő, hogy minden hazainál jobbnak találták egy külföldi étterem borlap ajánlatát. Nevezetesen a katalán El Celler de Can Roca vívta ki a szakemberek elismerését.
Az U City Guides internetes utazási kalauz rangsort készített a világ kávéházairól. A mértékadónak számító nemzetközi útmutató az élre a budapesti New York Cafét sorolta, amely így maga mögé utasított olyan történelmi helyeket, mint a velencei Caffe Florian, a bécsi Café Central, a prágai Café Imperial vagy a párizsi Café de la Paix.
Van szép magyar neve is annak a narancssárga gyümölcsnek, ami leginkább úgy néz ki, mintha a paradicsom és a ringló szerelembe esett volna: datolyaszilva.
Az vesse rám az első követ, aki ilyen tájt csak és kizárólag szigorúan ragaszkodik a saját, szezonális gyümölcseinkhez, s az első üvegházi eper megjelenéséig legfeljebb almát eszik. Én bizony lelkiismeret-furdalás nélkül megveszem a narancsot. Tessék felháborodni, vagy velem tartani a konyhába. Netán felháborodva velem jönni, aztán megnyugodni egy szelet illatos, narancsos süteménytől.
Furmint Február újratöltve, vagyis az idén harmadszor rendezi meg a Vinoport a furmintok hónapját. Hogy mivel várják, csábítják a borkedvelőket majd néhány hét múlva, abból kaptunk egy kis ízelítőt a napokban tartott rendhagyó sajtótájékoztatón.
Hétvégére megérkezik a hideg, amely jól jön a disznóvágásokhoz is. Annak érdekében, hogy az esemény csak örömöt okozzon a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos húsfeldolgozás feltételeiről.