szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Sült marhahús, milyen egyszerű, de nem itthon. Hús – mire gondolunk, ha meghalljuk ezt a szót? És ha a sült húst? Elvonul a szemünk előtt az elronthatatlan sertéstarja mustáros, zsíros képe, és rá kell ébrednünk, semmit se tudunk a steakekről, pedig a steak csak a húsról szól. Szerencsére van pár étterem Budapesten, ahol szeretik és tisztelik annyira ezt az alapanyagot, hogy érdemes legyen náluk kipróbálni.

Sajátos, egyáltalán nem egységes budapesti steakkörkép underground konyhával, féltitkos grillezéssel, egy nemzetközileg elismert, egy trendi, egy olasz étteremmel, és a tökéletes steak elengedhetetlen kellékeivel. Mert a jó steak nem a konyhában, hanem a szarvasmarhatelepen és az érlelőkamrákban készül. A hirtelen sütés, a só és a bors nem fedhetik el az alapanyag legkisebb hiányosságát sem, cserébe ez a fogás nem igényel különleges eszközöket, sem nehezen megszerezhető és féltve őrzött szaktudást, otthon is elkészíthető.

A legjobb magyar steakek toplistájához ide kattintson!

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!