Túró rudi, karcsúság, marcipándivat

Túró rudi, karcsúság, marcipándivat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Marx testvérek

Raj Ráchel a Tortaszalon tulajdonosa divattervezőnek készült. Most tortatervező, süteményei ezért el sem kerülhetik, hogy csinosak legyenek.

Nem rég Nagyon Nagy Nemzeti Túró Rudi Tesztünkben hazánk desszertjének roppant történelmi súlyát feszegettük. A kérdés azonban túllép a kényelmes visszatekintés határain, és a jövőbe tekint. Milyen lehetőségek állnak a túródesszert előtt? Cukrászok a nemzet élén.

Aki belép Raj Ráchel Veres Pálné utcai Tortaszalonjába, látja, itt minden formatervezett, apró, és kedves. Mint egy art deco ékszerdobozban. Ráchel ugyanis divattervező eredetileg, és ezt a tudást a torták formatervezésében használja fel.

©

Papírral és ceruzával kezdi a sütést, skiccekben keresi a megfelelő külcsínyt.

©

Az eredeti ízhez nem nyúl hozzá, nem egészíti ki - minden úgy jó, ahogy van, az édes-savanykás krémtúró továbbra is a vastag csokival randevúzik. Vagy mégis hozzányúl? Hiszen a máz nem egyszerűen csokoládé, hanem csokis marcipán.

©

Ahogy a díszítés is marcipánból készül, már csak azért is, mert a gyerekkori nosztalgia nem ér révbe a retro íz és név felidézésével. A torta felszínén a Magyar népmesék nyitóanimációjából elcsent pillanatkép kanyarog.

©