szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Annyi vaddisznóhús van már Magyarországon, hogy a vidékfejlesztési tárca vizsgálja annak lehetőségét, hogy bevonják a vadhúst a közétkeztetésbe.

Évente tartósan 12 ezer tonna vadhús kerül piacra Magyarországon, ennek értékesítését a kereslet élénkítésével lehet megoldani, de a tárca vizsgálja annak lehetőségét, hogy bevonják a vadhúst a közétkeztetésbe - mondta el a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szombaton a Zala megyei Bakon.

Kardeván Endre a Sohollári-völgyben rendezett zalai vadászati évadnyitón mondott beszédében tért ki arra, hogy soha nem látott mértékűre duzzadt a vaddisznó országos terítéke, a 2012-13-as vadászati évben 148 ezer vaddisznót lőttek ki Magyarországon.

A hazai és a nemzetközi piacon egyaránt számolni lehet azzal, hogy nagy mennyiségű vadhús kerül forgalomba, ezért is támogatják a magyarországi feldolgozás szintjének emelését, illetve vizsgálják a lehetőségét, hogy miként kerülhet a közétkeztetésbe is a vadhús - jelezte az államtitkár.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!