szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Infografikában foglalta össze egy konyhai cég a világ 36-féle konyhájának fűszerezési szokásait. A magyarok sem maradtak le: hagymával, zsírral és pirospaprikával szerepelünk.

A világ 36 konyháját mutatja be a Kit Stone konyhai felszereléssel foglalkozó cég egy infografikán – a képen az országok a konyhájukban használatos három legfontosabb fűszerükkel szerepelnek.

Csak hogy néhány érdekesebbet említsünk, Magyarországot a hagyma, a zsír és a paprika képviseli, Franciaországot a bor, a bazsalikom és a fokhagyma, Angliát a rozmaring, a petrezselyem és a kakukkfű, Spanyolországot az olívaolaj, a bors és a fokhagyma, Kínát az édeskömény, a fahéj és a szegfűszeg, Dél-Olaszországot pedig az olívaolaj, a paradicsom és petrezselyem.

Az infografikán viszont olyan egzotikusabb tájak konyhájának fűszereit is megismerhetjük, mint Jemen, Tunézia, Nepál, Burma, Libanon, vagy a Karib-szigetek.

foodbeast.com
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!