Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Egy frappáns marketingfogás és az ízlelőbimbóink becsapnak, vagy csak nem gondolkodunk? Elég, ha meghallunk egy-egy divatos hívószót: kézműves, házi, bio. Íme egy sörreklámban az átverés eszenciája.
Bár még két hét, azért lassan kezdünk a húsvétra koncentrálni. Legalábbis, ami a bevásárolnivalókat, az ünnepi menük összeállítását illeti. Az utóbbiból talán nem csinálunk olyan nagy gondot, mint karácsonykor, a lényeg, hogy meglegyen a sonka. S persze kellene valami sütemény. Esetleg kuglóf, olasz módra?
A szentpétervári közvéleményt két napja egy olasz szakács letartóztatása foglalkoztatja, akiről kiderült, hogy a Cosa Nostra tagja. Úgy tűnik, az eset legnagyobb kárvallottjai a helyi pizzafanok, akik nagyon megkedvelték az igazi olasz lepényeket.
1,61 euró, ennyi a bekerülési költsége annak a háromfogásos menünek, amelynek fogásait egy, neves katalán séfek által összeállított recepttárból válogattuk. A nyomtatott formában és e-könyben egyaránt megjelenő kiadvány, amint arról nemrégiben hírt adtunk, élelmezési segélyre szorulóknak készült.
Már szépanyáink is kövesztettek és abáltak. Fogalmuk sem lehetett róla, hogy 21. századi konyhatechnológiával süllyesztik a zsírosbödönbe a húsokat, vagyis konfitálnak.
A 007-es ügynök kifogástalan elegenciájához és ízléséhez nem férhet kétség. Bízhatunk a választásában, s legalább egy pohárnyi luxust mi is megengedhetünk magunknak.
A Goût de / Good France program keretében március 19-én öt kontinens 1000 séfje, 1300 vendéglátóhelyen vacsoramenüvel tiszteleg a francia gasztronómiának. Magyarországon tíz étterem vesz részt az Alain Ducasse francia séf és a francia Külügy- és Nemzetközi Fejlesztési Minisztérium által kezdeményezett projektben.
940 tonnányi csokoládéfigurát vásároltunk össze 4 milliárd forintért tavaly a húsvét ürügyén - legalábbis ezt mutatja a Nielsen kiskeresekedelmi indexe. Az elemzések alapján pedig úgy tűnik, nincs kelendőbb a fényes papírokba bújtatott nyusziknál és tojásoknál, pláne, ha tejcsokoládéból készülnek.
Óriási magyar sikerrel zárult az idei Destillata verseny. A pálinkák, párlatok, likőrök 23. európai megmérettetésén 2015-ben az Év Párlatfőzdéje címet az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el, alapító-tulajdonosa, Vértes Tibor pedig az Év Főzőmestere lett.
Az idei március 15-e egyik kellemes, vidám és politikamentes eseménye a ferencvárosi Élesztő-ben megrendezett IV. Házisörfőzők Nemzetközi Versenye volt, amelyre nyolc országból érkeztek nevezések.
Valószínű sohasem főzött-sütött együtt annyi Michelin-csillagos szakács, mint az elmúlt napokban a dél-spanyolországi Marbellán. Egy estén a neves katalán séf, Ferran Adriá előtt tisztelegtek étterme, az El Bulli menüivel, majd a vendéglátó Dani García és híres külföldi szakácsvendégei „négykezes” ételremekei kerültek a vacsoraasztalra.
„Otthon, a konyhámban engedélyem van arra, hogy teljesen ellazuljak. Ez az a hely, ahol szórakoztatni tudok másokat, és magamat is, és ahol az ételt még jobban felfedezem” J.M.
A brit Business Traveller magazin 1985 óta rendezi meg az Égi borospincék (Cellars in the Sky) versenyét, amelyen az összesítéseket követően az idén éppenséggel hazai pályán maradt az elsőség. A British Airways mellett a Singapore Airlines és a Qantas hozta el a legtöbb díjat.
Idén először díjazták a legjobb szakmai teljesítményeket a tavaszi VinCE Wine Show alkalmából. A díj alapítói olyan, a borvilághoz szorosan köthető területeken keresték a leginspirálóbb hazai példákat, mint a gasztronómia, kereskedelem, borturizmus, bormarketing.
Mintha egy főzőműsor-paródiát néznénk, olyan a svéd TV4 adása: túl azon, hogy a serpenyőbe rakott étel unos-untalan kihullik a főzőlapra, egy ponton egyenesen lángra kap a forróságtól az olajos étel. De legalább megtanulhatjuk, hogy milyen egyszerűen elolthatjuk a tüzet.
A McDonalds bejelentette, hogy az emberi fertőzések elleni küzdelemben létfontosságú anitibiotikumos kezelés nélkül felnevelt csirke és mesterséges növekedési hormonnal nem kezelt tej felhasználását tervezi gyorséttermeiben. A McDonalds Magyarország tájékoztatása szerint az az EU-ban és így Magyarországon is csak gyógyítási céllal használhatók az antibiotikumok, a növekedési hormonok használata pedig tilos.
Közeleg a nőnap. Mi legyen:parfüm, egy csokor virág, egy tábla csokoládé, valami kis csecsebecse? Kedves figyelmességek, mindenki örül, ünneplés kipipálva újabb egy évre. Erősebbik nem figyelem! Aki kicsit bevállalósabb, annak van formabontó ötletünk.
A MÁV közel annyi pénzt fizetett vissza az utasoknak a pünkösdi káosz miatt, mint amennyit a késési biztosítás június elsejei bevezetése óta minden más esetben összesen – tudta meg a HVG a MÁV-csoporttól.