hvg.hu
Élet+Stílus
Hogyan lehet túlélni egy repülőgép-balesetet?
Mielőtt legközelebb repülőre száll, olvassa el ezeket a tanácsokat.
Egy frappáns marketingfogás és az ízlelőbimbóink becsapnak, vagy csak nem gondolkodunk? Elég, ha meghallunk egy-egy divatos hívószót: kézműves, házi, bio. Íme egy sörreklámban az átverés eszenciája.
Bár még két hét, azért lassan kezdünk a húsvétra koncentrálni. Legalábbis, ami a bevásárolnivalókat, az ünnepi menük összeállítását illeti. Az utóbbiból talán nem csinálunk olyan nagy gondot, mint karácsonykor, a lényeg, hogy meglegyen a sonka. S persze kellene valami sütemény. Esetleg kuglóf, olasz módra?
A szentpétervári közvéleményt két napja egy olasz szakács letartóztatása foglalkoztatja, akiről kiderült, hogy a Cosa Nostra tagja. Úgy tűnik, az eset legnagyobb kárvallottjai a helyi pizzafanok, akik nagyon megkedvelték az igazi olasz lepényeket.
1,61 euró, ennyi a bekerülési költsége annak a háromfogásos menünek, amelynek fogásait egy, neves katalán séfek által összeállított recepttárból válogattuk. A nyomtatott formában és e-könyben egyaránt megjelenő kiadvány, amint arról nemrégiben hírt adtunk, élelmezési segélyre szorulóknak készült.
Már szépanyáink is kövesztettek és abáltak. Fogalmuk sem lehetett róla, hogy 21. századi konyhatechnológiával süllyesztik a zsírosbödönbe a húsokat, vagyis konfitálnak.
A 007-es ügynök kifogástalan elegenciájához és ízléséhez nem férhet kétség. Bízhatunk a választásában, s legalább egy pohárnyi luxust mi is megengedhetünk magunknak.
A Goût de / Good France program keretében március 19-én öt kontinens 1000 séfje, 1300 vendéglátóhelyen vacsoramenüvel tiszteleg a francia gasztronómiának. Magyarországon tíz étterem vesz részt az Alain Ducasse francia séf és a francia Külügy- és Nemzetközi Fejlesztési Minisztérium által kezdeményezett projektben.
940 tonnányi csokoládéfigurát vásároltunk össze 4 milliárd forintért tavaly a húsvét ürügyén - legalábbis ezt mutatja a Nielsen kiskeresekedelmi indexe. Az elemzések alapján pedig úgy tűnik, nincs kelendőbb a fényes papírokba bújtatott nyusziknál és tojásoknál, pláne, ha tejcsokoládéból készülnek.
Óriási magyar sikerrel zárult az idei Destillata verseny. A pálinkák, párlatok, likőrök 23. európai megmérettetésén 2015-ben az Év Párlatfőzdéje címet az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el, alapító-tulajdonosa, Vértes Tibor pedig az Év Főzőmestere lett.
Az idei március 15-e egyik kellemes, vidám és politikamentes eseménye a ferencvárosi Élesztő-ben megrendezett IV. Házisörfőzők Nemzetközi Versenye volt, amelyre nyolc országból érkeztek nevezések.
Vajon milyen sört ihatott Petőfi a 1848-ban március idusán? A kérdés költői. Úgy véljük, bármilyet. A sör ugyanis már jó ideje fel volt találva.
Egy portugál séf egy olyan különleges desszertet alkotott még februárban, amely virágként nyílik ki, ha leöntik az öntettel.
Valószínű sohasem főzött-sütött együtt annyi Michelin-csillagos szakács, mint az elmúlt napokban a dél-spanyolországi Marbellán. Egy estén a neves katalán séf, Ferran Adriá előtt tisztelegtek étterme, az El Bulli menüivel, majd a vendéglátó Dani García és híres külföldi szakácsvendégei „négykezes” ételremekei kerültek a vacsoraasztalra.
„Otthon, a konyhámban engedélyem van arra, hogy teljesen ellazuljak. Ez az a hely, ahol szórakoztatni tudok másokat, és magamat is, és ahol az ételt még jobban felfedezem” J.M.
A Costes, az Onyx és a Borkonyha mellett már a Tanti is Michelin-csillagosként szerepel a Michelin-kalauzban.
A brit Business Traveller magazin 1985 óta rendezi meg az Égi borospincék (Cellars in the Sky) versenyét, amelyen az összesítéseket követően az idén éppenséggel hazai pályán maradt az elsőség. A British Airways mellett a Singapore Airlines és a Qantas hozta el a legtöbb díjat.
Idén először díjazták a legjobb szakmai teljesítményeket a tavaszi VinCE Wine Show alkalmából. A díj alapítói olyan, a borvilághoz szorosan köthető területeken keresték a leginspirálóbb hazai példákat, mint a gasztronómia, kereskedelem, borturizmus, bormarketing.
Mintha egy főzőműsor-paródiát néznénk, olyan a svéd TV4 adása: túl azon, hogy a serpenyőbe rakott étel unos-untalan kihullik a főzőlapra, egy ponton egyenesen lángra kap a forróságtól az olajos étel. De legalább megtanulhatjuk, hogy milyen egyszerűen elolthatjuk a tüzet.
A McDonalds bejelentette, hogy az emberi fertőzések elleni küzdelemben létfontosságú anitibiotikumos kezelés nélkül felnevelt csirke és mesterséges növekedési hormonnal nem kezelt tej felhasználását tervezi gyorséttermeiben. A McDonalds Magyarország tájékoztatása szerint az az EU-ban és így Magyarországon is csak gyógyítási céllal használhatók az antibiotikumok, a növekedési hormonok használata pedig tilos.
Közeleg a nőnap. Mi legyen:parfüm, egy csokor virág, egy tábla csokoládé, valami kis csecsebecse? Kedves figyelmességek, mindenki örül, ünneplés kipipálva újabb egy évre. Erősebbik nem figyelem! Aki kicsit bevállalósabb, annak van formabontó ötletünk.
Megtörtént, ami korábban elképzelhetetlen volt: az amerikaiak már nem tudják használni a világ egyik legnépszerűbb alkalmazását.
Már 2006 előtt épült ingatlanokra igényelhető támogatás és támogatott hitel, és sokkal egyszerűbb az adminisztráció.
Ha egy harckocsi kétszer is legördülhet a gyártósorról, akkor 600 felújított orvosi rendelőt hányszor lehet sikerként eladni?
Nem csak a száguldozókkal van baj.
Az öttusaszövetség elnökének ezüstérmét is megszépítette Gulyás Michelle aranya.