Inflációs félelmek a tőzsdéken

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Londoni értékforgalmazók szerint a nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön gyengülhetnek a nyitáskor, követve a Wall Street tegnapi mérséklődését, amit a rekordmagasságba szökő olajárak miatti inflációs félelmek váltottak ki.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

A nyersolaj ára a hordónkénti 135 dollár körül mozog, közel 20 százalékkal drágult a hónap eleje óta. A drágulást az amerikai nyersolajkészletek meredek múlt heti mérséklődéséről szerdán közölt adat, illetve a dollár további gyengülése váltotta ki.

Az értékforgalmazók becslése szerint a londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100-es 29-36 pont körüli csökkenéssel nyithat, a frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30-as 55-56 ponttal csökkenhet, a párizsi CAC-40-es 52-56 ponttal kezdhet alacsonyabban.

A New York-i tőzsdemutatók határidős jegyzései közül a New York-i értéktőzsde fő mutatójáé, a Dow Jones ipari átlagé csütörtök reggelre 28 ponttal emelkedett, a Nasdaq összetett mutatójáé 1,5 ponttal gyengült.