Újabb lépéssel került közelebb Orbán Viktor az egyik álmához

Újabb lépéssel került közelebb Orbán Viktor az egyik álmához

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
HVG
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rendkívül sikeres az állami közbeszerzéseken a Mészáros-közeli 4iG, amely az űrt is megcélozza.

A kormány egy ideje visszavásárolja a privatizált vállalatokat, hogy a domináns szereplők a zsebükben legyenek. Ezt az energiaszolgáltatás terén mér elérték: a korábbi felvásárlásokkal ma már az állami mamut, az MVM a legnagyobb szereplő. És most ugyanezzel a módszerrel kebelezik be a távközlési piacot is – írja az e heti HVG.

Ugyanennek a taktikának a része az Antenna Hungária (AH) is. Most az AH-n a sor, hogy a Telenor-papírok minél nagyobb hányadának megvásárlásától a műhold-üzemeltetésig minél nagyobb szeletet hasítson ki a távközlésből – persze ezúttal is biztos kezekbe helyezve a profitot. A kasszacsengés hangjának reményében már ott toporog a 4iG.

Az AH-t a kormány 2014-ben vásárolta vissza és most a Mészáros Lőrinc fegyverhordozójának, Jászai Gellértnek a többségi tulajdonában lévő 4iG-vel, valamint a szintén magyar New Space Industries-zel alapítottak közös vállalatot Magyarország első kereskedelmi műholdjának az üzemeltetésére: ez a CarpathiaSat.

Hogy milyen funkciókat fog betölteni és milyen ágazatok profitálhatnak a tervek szerint 2024-ben pályára álló szatellitből? Miért jó a cégnek, hogy a 4iG ebben a partner? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kap a HVG e heti cikkéből.

Hozzászólások