szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek négy szocialista országgyűlési képviselő házának kertjébe mára virradó éjszaka. Az ügyészség terrorcsekményeknek minősítette az eseteket.

A HavariaPress szerint péntekre virradó éjjel Gödön, Szolnokon és Dunaújvárosban kapott ilyen "küldeményt"" egy-egy kormánypárti honatya. Személyi sérülés az eddigi információk szerint nem történt, az ügyekben a Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény miatt indított nyomozást. Keresztes Imre, a főügyészség vezetője az MTI érdeklődésére sem kívánta megnevezni, kik az incidens sértettjei.

A Dunaújváros Online szerint Dunaújvárosban két MSZP-s országgyűlési képviselő, Dér Zsuzsanna és dr. Kálmán András polgármester házát érte támadás. A Molotov-koktélok Dér Zsuzsannánál anyagi kárt okoztak, míg dr. Kálmán Andrásnál nem gyulladtak fel.

Jelenleg is tart azoknak a politikusoknak a rendőrségi kihallgatása, akiknek kertjébe Molotov-koktélokat dobtak ismeretlenek az ország több pontján - értesült a HavariaPress. A rendõrök azt próbálják megtudni tőlük, hogy észleltek-e gyanús körülményt az éjszaka, de korábbi fenyegetések felől is érdeklődnek.

Volt olyan szocialista politikus, akinek az otthonában milliós kár keletkezett - közölte az MSZP-frakció kommunikációs és sajtóosztálya.  Mint mondták, a Molotov-koktélos támadás mellett egyes képviselők fehér port tartalmazó borítékot kaptak, így például Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője. Ugyancsak érkezett fehér port tartalmazó boríték a Képviselői Irodaházba a frakció címére és az MSZP Vérmező úti központi irodaházába.

A frakció sajtóosztályán elmondták, az utóbbi két napban megszaporodtak a képviselőknek címzett telefonos fenyegetések, amelyek az egészségbiztosítási törvény hétfői zárószavazásával vannak összefüggésben. Arra a kérdésre, hogy pontosan kiknek a házára, lakására dobtak Molotov-koktélt, illetve hányan kaptak fehér port tartalmazó borítékot vagy fenyegető telefonhívást, nem tudtak pontos tájékoztatást adni, de vidéki és budapesti képviselők egyaránt részesei voltak a fenyegetéseknek - tették hozzá.

A Szolnok Jászkun online közlése szerint nagy valószínűséggel a kunhegyesi Herbály Imre kertjébe is dobtak Molotov-koktélt. A karcagi, a kunhegyesi és a megyei rendőrfőkapitányságon az internetes portálnak sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarták a hírt.

MTI Itthon

Felfüggesztett börtönbüntetés a Molotov-koktélokat gyártónak

Közveszélyokozás előkészülete miatt nyolc hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a 19 éves fiatalembert, aki Molotov-koktélok készítéséhez szükséges anyagokat szerzett be és az ebből készített eszközöket rendőrök ellen használta volna március 15-én.

MTI Itthon

Molotov-koktélt dobtak egy MSZP-s képviselő házára

Két Molotov-koktélt dobtak éjszaka Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő családi házára a Fejér megyei Adonyban. Ezt a politikus mondta el szerdán. Az MSZP elítéli, ami történt, és párt szóvivője szerint minden parlamenti pártnak ugyanígy kell tennie.

MTI Itthon

Lezárták a nyomozást a Molotov-koktélt gyártó férfi ellen

Iratismertetést követően lezárta a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda az ellen a 19 éves fiatalember ellen, aki a gyanú szerint Molotov-koktélokat gyártott budapesti lakásában; ellene közveszélyokozás miatt várhatóan vádemelést javasol a rendőrség - közölte a gyanúsított védője.

Több mint félmillióan kapták el a koronavírust világszerte egyetlen nap alatt

Több mint félmillióan kapták el a koronavírust világszerte egyetlen nap alatt

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Óriási segítséget kapnak a Windows 7-felhasználók

Pénznyelő portál, balatoni hétvége - erre költött az elmúlt 5 évben az MSZP pártalapítványa

Pénznyelő portál, balatoni hétvége - erre költött az elmúlt 5 évben az MSZP pártalapítványa