szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Ne sétáljunk fel a Sváb hegyre vagy a Rózsadombra, esetleg a Szabadság-hegyre. Menjünk csak el az I.

Ne sétáljunk fel a Sváb hegyre vagy a Rózsadombra, esetleg a Szabadság-hegyre. Menjünk csak el az I. kerületbe, mondjuk a Várba, a Gellérthegyre vagy a Fő utcába. Használt és új építésű luxus lakások tucatjai vannak most a piacon ezen a környéken. A rosszindulatúak szerint az árak negyedét-felét a panoráma teszi ki. Nézzük, mit kínálnak ezen a fronton a hirdetők!

Új társasház a Gellérthegyen: nem biztos, hogy nem építenek elé vagy közvetlen mellé
©
Házak erdeje tárul elénk a Várhegyről lenézve
©

A 150-200 négyzetméteres villákat 160-230 millió forint körül kínálják. A többnyire teljesen felújított – de nem régebben, mint 8-10-éve -, átalakított luxuslakásokban általában 3-4 közepes méretű szoba és egy 30-40 négyzetméteres nappali van. A két fürdőszoba szinte kötelező, egyes lakásoknál vendégmosdót is kialakítottak.

A másik irányba nézve sem jobb a helyzet
©
A budai több lakásos házak egy részét sűrű, magas ősfák veszik körül, a panorámát elfelejthetjük

Az egymillió forint feletti vételárnál már elvárás lehet a vevő részéről, hogy legalább két garázsbeállót kapjon ezen a környéken (I., kerület), legyen legalább egy, vegyes használatra – például fitneszre – alkalmas külön helyiség. A nagyobb (18-25 négyzetméteres) terasz nagyon eladja az ingatlant, ha ilyen nincs vagy nem kialakítható a tetőrésznél, akkor az nehezíti az értékesítést.

Van, aki egész évben csak ezt a teret látja a Várban
©
Ezt a látványt hirdetik, de csak keveseknek "adják" a Fő utcában
©

Egyes ajánlatokban feltűnik a gépesített konyha, a garderobe szoba és majdnem mindenhol egyedi cirkófűtés van. Általában készpénzes vevők jelentkeznek, hitelt nem nagyon vesznek fel a vásárlók, akik között 25-30 százalék a külföldi.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Mi legyen a lakással váláskor?

A házasság felbontásakor az egyik legfontosabb dolog a közös vagyon megosztása, ezen belül is a legfontosabb a közös...

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Extrém idősotthon Portugáliából

A 3600 négyzetméter alapterületű idősotthon egy portugál sztárépítész testvérpár, Francisco Aires Mateus és Manuel...