Nagy fogása volt a vámosoknak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Több mint 31 millió forint értékben foglalt le a VPOP felsőruházati termékeket a Józsefvárosi piacon még pénteki ellenőrzése során.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője elmondta: a testület munkatársai – bűnügyi információk alapján – nyolc, hamis árut tartalmazó konténert nyitottak fel a Józsefvárosi piacon. Hozzátette: jelenleg vizsgálják, hogy a konténereken szereplő távol-keleti nevek a valós tulajdonosokat takarják-e, illetve, hogy mióta folyik az üzletelés a ruhákkal, illetve, hogy ezek a termékek honnan érkeztek a piacra.

A lefoglalt termékekkel kapcsolatban a szóvivő közölte, ezek – az előzetes szakértői vélemény szerint – a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok. A vámosok a hamis termékeket lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak.

Amennyiben megvan a jogerős bírói ítélet az ügyben, akkor nem kizárt, hogy a VPOP karitatív célra ajánlja majd fel a ruhákat.