TV2-restart: rövidülhet és tovább bulvárosodhat a Tények

TV2-restart: rövidülhet és tovább bulvárosodhat a Tények

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Lehet, hogy hamarosan a Zuschlag János tudatos, Kunfalvi Nóra-féle bevetése lesz A Politikai Hír a Tényekben? Forrásaink szerint ugyanis azt tervezik az Andy Vajna tulajdonába került, kormányközelire átálló csatornánál, hogy a híradó még kevesebb politikai hírt közöljön, és még bulvárosabb legyen, ráadásul a hosszát is visszavágnák.

Újabb változás jöhet TV2 utóbbi időben tudatosan kormányközelivé hűbéresített hírműsorában: azt tervezik, hogy a Tények rövidebb legyen és (még) kevesebb politikai hírt hozzon – állította több névtelen belső forrásunk. A csatorna 2013-ban növelte egyórásra a műsoridőt, valószínűleg ebből vennének vissza, illetve forrásaink szerint a műsorrendben egy másik bulvárműsorba vezetnék át.

A rövidítés mellett állítólag tervezett bulvárosítás és politika-visszavágás azért lesz nehéz, mert a műsor már azelőtt is a megölte/leszúrta/cuki és/vagy kétfejű alpakkakölyök született-típusú hírekkel futott, hogy állami bankos rásegítéssel Andy Vajna megvette. A jelenlegi koncepcióba azonban mégiscsak beleillik az értesülésünk: az Orbán-kormány érdekeinek megfelelő szerkesztés jól látszik a Tényeken, így a legfőbb politikai kontent mostanra amúgy is a pedagógusellenállás egyik vezetőjének, Pukli Istvánnak a lejáratása vagy az ellenzéki Juhász Péter elhíresült kérdőre vonása volt.

Miközben egymást követik a botrányok, a munkatársak menekülnek a Tényekből, sőt nemrég Friderikusz Sándor például más típusú műsorát mondta fel a kormánypárti bunkónak használt csatornával. Úgy tudjuk, ez a további bulvárosítás a megmaradt kollégák körében sem aratott osztatlan sikert.

Azzal egybevágna egy ilyen változtatás, hogy a híradózásban nulla tapasztalattal rendelkező, de fideszes barátnőkkel annál jobban kistafírozott hírigazgató, Kökény-Szalai Vivien a bulvárban van igazán otthon, hiszen prostis könyvei és Story magazinos múltja inkább erre predesztinálja, mint egy komoly hírműsor megszerkesztésére. A Tények műsorvezetői székét Azurák Csaba helyett áprilistól elfoglaló, bulvármagazinos múlttal rendelkező Gönczi Gábor is inkább illik egy ilyen típusú „híradóba”.

A TV2 mostanság inkább szolgáltatja, mint szállítja a híreket – erről itt olvashat tovább!

Hozzászólások