Kósa ezermilliárdnál is több pénz felett rendelkezhetett

Kósa ezermilliárdnál is több pénz felett rendelkezhetett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Magyar Nemzet birtokába került, 2013 elején készült állítólagos közjegyzői dokumentum szerint Kósa Lajost megbízta valaki, hogy rendelkezzen egy ezermilliárd forintnak megfelelő összeg felett.

4 milliárd 353 millió euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos – írja a Magyar Nemzet, a lap birtokába került állítólagos hiteles közjegyzői okiratra hivatkozva.

A dokumentum 2015-ben, Tóth Ádám közjegyzői irodájában készült, a lap pedig fotót is mutat cikkében a szerintük hiteles papírról.

Az okirat szerint Kósa Lajos 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, aki felruházta Kósát, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”. (A megbízó nevét a lap kitakarta, Kósáé azonban látszik) A dokumentumon az áll: a több mint 1300 milliárd forintnyi összeget az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyezték el.

A lap azt írja, az Orbán-kormány minisztere a dokumentum szerint

Egyedül a számla megszüntetésére nem kapott jogosultságot.

A 2015. február 2-án kelt, többször módosított okiratban az áll: az értékpapír-vásárlást szakaszosan és folyamatosan kell „eszközölni”, és annak 2015. április 30-ig meg kell kezdődnie. A dokumentumban a felek a „megbízás tartalmát nem kívánták pontosabban meghatározni”.

Az ügy további fejleményeiről itt olvashatnak.

Hozzászólások