Fideszes kérésére állt át az ex-LMP-s képviselő

Fideszes kérésére állt át az ex-LMP-s képviselő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Harrach Tamás fideszes angyalföldi képviselő árulta el a Facebookon, hogy ő kereste meg az ajánlattal Tempflit.

Harrach Tamás kereste meg Tempfli József ex-LMP-s képviselőt, hogy lépjen be hozzájuk – derül ki a fideszes önkormányzati képviselő Facebook-bejegyzéséből.

Mint írja, „Józsival ebben a ciklusban együtt ültünk a képviselő-testületben; munkáját az aktivitás és az általa felkarolt ügyekben való állhatatosság jellemzi. Amikor az LMP agóniája már visszafordíthatatlan stádiumba került,

megkerestem az egyetlen képviselőjét, hogy folytassa a Fideszben a kerületért végzett munkáját.”

Azzal magyarázza Harrach a lépését, hogy meggyőződése, elsősorban a kerület a nyertese annak, hogy igent mondott. „A XIII. kerület ne veszítsen el egyetlen értékes közösségi embert sem, mert egyes országos pártvezérek csődbe viszik a pártjukat, és lehetetlen helyzetbe hoznak ezzel értékes helyi embereket.”

Tempfli József a Facebookon azzal magyarázta az LMP-ből való kilépését, hogy a pártban olyan folyamatok mentek végbe, amelyekkel nem tudott azonosulni.

A Fidesz színeiben való indulást se magyarázta túl. Azt írta hétfőn, hogy „a mai nappal lezárult a jelölési folyamat, és én is elindulok a választáson, a Fidesz-KDNP jelöltjeként a XIII. kerület 7. számú önkormányzati egyéni választókerületében. A Nemzeti Választási Iroda honlapja alapján két vetélytárssal küzdünk a szavazatokért, az egyik ellenfél Karácsonyi Zoltán, a korábbi képviselő lesz, aki az MSZP–Párbeszéd–DK–Momentum–LPE-13 közös jelöltje. A másik ellenfél pedig Kósi Márk a Jobbik és az LMP közös jelöltje.”

Mint korábban írtuk, Tempfli augusztus közepén lépett ki az LMP-ből, de szeptember 2-án már a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselő-jelöltjeként jelentették be. Ő már a második olyan politikus, aki az LMP elhagyása után a kormánypártok jelöltjeként tűnik fel. Előtte a budakeszi Ligetiné Komáromi Gabriellával történt ez, aki ugyancsak augusztusban lépett ki a zöld pártból, majd két héttel később fideszes jelöltként kezdett kampányolni.

 

Hozzászólások