Márki-Zay: A hódmezővásárhelyieknek elegük lett a korrupcióból és a megfélemlítésből

Márki-Zay: A hódmezővásárhelyieknek elegük lett a korrupcióból és a megfélemlítésből

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hódmezővásárhely újraválasztott polgármestere elmondta, hogy a kormánnyal való kapcsolatokat továbbra is kiemelten fogják kezelni, mert a város 44 ezer lakójának szüksége van az őket megillető támogatásokra.

"Ennek a másfél éves kényszerű szenvedésnek remélhetőleg vége szakad" - mondta Márki-Zay Péter az Indexnek adott interjújában, és ezzel arra utalt, hogy nem ellenszélben kell majd a várost vezetnie; a hódmezővásárhelyi képviselőtestületbe többségében ellenzéki jelöltek jutottak be október 13-án. "Egy olyan képviselőtestülettel tudunk majd együtt dolgozni, akik Hódmezővásárhely fejlesztésében érdekeltek, és nem annak akadályozásában. Olyan képviselőink lesznek, akik nem egyetlen egy ember utasításait követik, hanem 44 ezer embert fognak szolgálni" - tette hozzá.

Márki-Zay szerint az ellenzéki győzelem, és az országos átlaghoz képest is kiemelkedő részévetli arány (a szavazásra jogosultak 65,59 százaléka járult az urnákhoz) annak köszönhető, hogy "a hódmezővásárhelyi emberek szabadságszerető emberek, és elegük volt ebből a másfél évből, elegük volt a korrupcióból és megfélemlítésből."

Azt mondta, hogy ha a Fidesz a jövőben akadályozni fogja az ellenzéki vagy a független vezetésű városokat a fejlődésükben, "akkor az nekik nagyon könnyen a következő választásba kerülhet". Reméli, hogy a Fidesz együtt fog működni a más politikai színezetű városokkal is.

A város polgármestere kiemelte, hogy az elmúlt években volt sok olyan állami hatóság, amelyekkel jól tudtak együttműködni, de például "a Modern Városok Programjának gazdája ígérete ellenére el sem jött Hódmezővásárhelyre", és így még mindig 33 önkormányzati tulajdonú lakás áll üresen - fogalmazott. Kiemelte, hogy mindeközben minden hónapban 50-60 emberrel több jelentkezik lakásra, mint amennyinek az önkormányzat segíteni tud.

Az ostobaságnak és a rosszindulatnak a keveréke, ami ebben az egy lépésben megnyilvánult, ennek el kell tűnnie.

Az interjúban megjegyezte azt is, hogy a kormánnyal való kapcsolatokat a jövőben is kiemelten fogják kezelni, "hiszen Hódmezővásárhelynek meg kell kapnia azt a támogatást, segítséget", ami a lakosoknak jár.

Hozzászólások