szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem derült ki a bíróságon, hogy ki írta a Donáth Annát szexuális zaklatással vádoló cikket, mert az Origo főszerkesztője azt vallotta, nem tudja, ki volt a szerző és a szerkesztő.

2019. augusztus 12-én, az EP-választások után nem sokkal jelent meg egy cikk az Origón, amelyben egy ismeretlen fiatal lány azt állította, hogy Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után. A portál nem tett közzé helyreigazítást, ezért a Momentum EP-képviselője pert indított, és első-, majd másodfokon is győzött.

Donáth magánvádas feljelentést is tett becsületsértésért, ebben az ügyben most a bíróság megszüntette az eljárást – írta a 24.hu. A végzés indoklása szerint

Gábor László, az Origo főszerkesztője azt vallotta, nem tudja, ki írta a cikket, sem azt, hogy ki szerkesztette, és hogy ki döntött a közléséről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!