Kormánybiztos lesz felelős a 2021-es Budapesti Expóért

Kormánybiztos lesz felelős a 2021-es Budapesti Expóért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
D.A
Tetszett a cikk?

Hogy pontosan milyen is lesz az Expó, nem tudni, de kormánybiztosa már van.

Joó Istvánt, a Külgazdasági és Külügyminisztérium export növeléséért felelős helyettes államtitkárát nevezték ki a 10 milliárd forintból megrendezendő, de egyelőre kevéssé ismert tartalmú Budapesti Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó felelősévé.

A kormány péntek este közzétett határozata szerint egyebek mellett ő felügyeli az esemény és kísérőrendezvényei sikeres előkészítését és megvalósítását, elkészíti az  Expó költségvetési tervét és gondoskodik a  rendelkezésre álló források zökkenőmentes felhasználásáról, összehangolja az  Expó megvalósításában részt vevő, illetve közreműködő szervezetek, személyek és munkacsoportok tevékenységét, javaslatot tesz a kormány számára az  Expó érdekében szükséges beruházások megvalósításához, befejezéséhez és lezárásához kapcsolódó döntésekre.

Tevékenységét a külgazdasági és külügyminiszter irányítja, aki egyébként is a főnöke.

Joó István 37 éves, három diplomáját Budapesten és Debrecenben szerezte: vállalatvezetési és energetikai szakértő, valamint gazdasági agrármérnök. A 2016-os és a 2019-es Budapesti Víz Világtalálkozó főszervezője volt. Kormánybiztosként államtitkári juttatást kap, ami az alapfeladatáért kapott helyettes államtitkári fizetéssel együtt havi több mint 3 millió forintot jelent.

 

Hozzászólások