Maruzsa: A PDSZ célja a védelmi intézkedések ellehetetlenítése

Maruzsa: A PDSZ célja a védelmi intézkedések ellehetetlenítése

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az államtitkár szerint addig kell folytatni a hagyományos oktatást, amíg lehet.

A hétvégi megszólalásával bizonyította Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), hogy nem a védekezés támogatása, hanem védelmi intézkedések ellehetetlenítése a célja – közölte Maruzsa Zoltán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közneveléséért felelős államtitkára a PDSZ vasárnap közleményére reagált, amelyben a szakszervezet azt kérte a szülőktől, hogy ha meg tudják oldani az otthoni felügyeletet, ne küldjék óvodába, iskolába a gyermekeiket. Arra hivatkoztak, hogy sok levelet kapnak, hogy a szülők féltik a gyermekeiket, mert nem megfelelő a távolságtartás, illetve nem mindenhol biztosítható a tanulócsoportok elkülönítése, továbbá az esetek túlnyomó többségében nincs, vagy csak megkésve végeznek tesztelést.

Maruzsa Zoltán szerint a gyermekeknek nem az az érdekük, hogy otthon maradjanak, és így kimaradjanak az oktatásból, szerinte az oktatást hagyományos keretek között kell folytatni mindaddig, amíg lehet, ahol pedig megjelenik a fertőzés, ott – ahogy eddig is – tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelnek el az érintett gyermekek és pedagógusok védelme érdekében.

Orbán Viktor hétfő reggel jelentette be az újabb korlátozó intézkedéseket, a többi között a felsőoktatás átáll online üzemmódba, bezárják a kollégiumokat, illetve a középiskolákban 8. osztály fölött életbe lép a digitális oktatás. A korlátozások azonban nem érintik a 14 éven alattiakat, a bölcsődék, az óvodák és az általános iskolák továbbra is nyitva maradnak.

Hozzászólások