Feleannyi iskolában van korlátozás, mint a második hullám tetőzésekor

Feleannyi iskolában van korlátozás, mint a második hullám tetőzésekor

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyarországi óvodák három százaléka van zárva.

Március 1-jén az általános iskolák 16,7 százalékában van érvényben járványügyi intézkedés, ezen belül mindössze 2,6 százalékban érintett a teljes intézmény – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Atv.hu-val.

A tárca tudatta, hogy jelenleg feleannyi intézményben van érvényben részleges vagy teljes tanügyi elrendelés, mint a második hullám tetőzésekor. Hozzátették, hogy az óvodáknak 8 százaléka érintett, ezen belül 3 százalékban a teljes intézmény.

Február 26-án még azt közölte az operatív törzs a hvg.hu-val, hogy az iskolák 2,4 százalékában kellett a teljes intézményre nézve tantermen kívüli, digitális munkarendet elrendelni. Azt is közölték, hogy egy teljes lezárás szükségességét az adatok még nem támasztják alá.

Müller Cecília az operatív törzs hétfői tájékoztatóján már azt mondta, hogy nem zárható ki, hogy további intézkedések bevezetésére lesz szükség, így a digitális oktatásra való teljes átállásra, mindennap értékelik az adatokat és az európai tendenciákat.

Az atv.hu kérdésére az Emmi ezzel kapcsolatban mindössze annyit közölt, hogy “az intézményvezetők a tanévkezdés óta az Oktatási Hivatal honlapján, nyilvánosan elérhető protokoll alapján járnak el”.

Hozzászólások