Ember legyen a talpán, aki ki tud igazodni a túlórák jogi szabályozásain, sokszor még a szakembereknek is nehéz eldönteni, mely szabályt, munkaidőkeretet kell "előhúzni" a speciális munkakörben dolgozók esetében, a laikusnak pedig mintha kínaiul lenne munkájának szabályozása.

Dr. Sipos Márta munkajogász szerint Magyarországon a legtöbb túlórát az egészségügyi alkalmazottak, a biztonsági őrök, a mentősök, a tűzoltók és a rendőrök végzik. Számukra nem ismeretlen kifejezés az ügyelet, készenlét, rendkívüli munkavégzés. A közember számára azonban teljes a képzavar, ráadásul sokan azt mondják, ezen szakmákban dolgozók tisztában voltak a munka hátrányával, amikor pályát választottak. Arról azonban nem szólt a fáma, hogy a túlórákat hivatástudatból ingyen kell végezniük a rend őreinek, tűzoltóknak, egészségügyi alkalmazottaknak, vagy akár a biztonsági őröknek. Ez főképp azoknál a szakmáknál jellemző, ahol bármi áron el kell végezni a munkát (a beteget el kell látni, a tüzet el kell oltani).

Szőnyeg alá söpört túlórák a rendőrségnél

Szima Judit rendőr alezredes, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára elmondta: ma megközelítőleg 44 ezer rendőr van Magyarországon, de nagy a fluktuáció. A rendőrség speciális közfeladatot ellátó testület, ehhez képest évek óta nincs bérfejlesztés, csak a legfelső szinten. Ezenkívül rendszeresen nem fizetik a túlórákat a rendőrségnél, noha havonta akár kétszáz-kétszázötven órát is teljesítenek a kollégák. Hogy miért nem? Azért, mert a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak - rendőrök, tűzoltók, vám és pénzügyőrök - szolgálati viszonyáról szóló törvény (HSZT) igencsak eltér a "normál" Mt-től és azért, mert itt egészen más szabályok uralkodnak, mint egy "normál" munkahelyen, sokszor eltérve a szigorú reguláktól.

Ingyen túlórák

A fegyveres szerveknél a munkából adódóan nagyon szigorúan veszik a hierarchia szintjeit. „Eddig az volt a gyakorlat, hogy a bajokat valami félreértelmezett bajtársiasságra, betyárbecsületre hivatkozva szőnyeg alá söpörték” - világítja meg a problémát Szima Judit rendőr alezredes. A túlórák kifizetése az ottani parancsnokon múlik, mint ahogy az is, hogy eltussolják-e azokat - nyomatékosítja a rendőr alezredes. Ha például a felettes arra utasítja a dolgozót, hogy nyolc óra helyett csak egy-két túlórát számoljon el, akkor azt fogja tenni. Ha ugyanis nem teszi, akkor atrocitás érheti.

Egy 12 órás rendezvény biztosítása után egészen más adatok szerepeltek a túlóra elszámolásában. A dolgozók a szakszervezethez fordultak és panaszt tettek. Ám azt később visszavonták, a túlórák pedig továbbra sem lettek elszámolva, és kifizetve. Ennek oka abban keresendő, hogy a rendőri vezetők nyomást gyakorolnak, és sok esetben vitatják a túlórák mértékét, így a dolgozók időnként megfélemlítve érzik magukat, és így elállnak a panasz tételétől - hoz példát a szakszervezet főtitkára a rendőrségnél tapasztalható visszásságokra, és a mobbing alkalmazására.

Munkaidő, pihenőidő, túlóra, munkaidőkeret

Munkaidő az az időtartam, amely alatt a munkavállaló dolgozik, a munkáltató rendelkezésére áll, és tevékenységét vagy feladatát végzi a nemzeti jogszabályoknak és/vagy gyakorlatnak megfelelően. Pihenőidő az az időtartam, amely nem minősül munkaidőnek. A túlóra pedig az, ami a napi normál munkaidőt meghaladja. A túlórák csökkentése szempontjából fontos megemlíteni a munkaidőkeretet, ami azt jelenti, hogy az egyes napokon változó tartamú a munkaidő. Mindez természetesen egészen máshogy alakul, ha rendkívüli munkavégzés alá esik munkánk.

Tartalmi partnerünk a HR Portál. A cikk teljes szövegét elolvashatja itt.

hvg.hu Vállalkozás

Cafeteriával a munkáltató olcsóbban is megúszhatja

A cafeteria-rendszer bevezetése nemcsak csökkenti a fluktuációt és javítja a dolgozók elkötelezettségét, de emellett spórolhat a cégnek is. Hogy pontosan mennyivel olcsóbb béren kívül fizetni a munkavállalónak? Számoljunk együtt. Hasznos tudnivalók a várható változások tükrében.

Karrier

Kinek az érdekeit védik a szakszervezetek?

Egyesek szerint az érdekvédők nem mindig a dolgozók érdekeit tartják szem előtt és két szinten folyik a szakszervezeti egyeztetés: egy a sajtó és egy a tárgyalás szintjén. Valóban így van?

hvg.hu Karrier

Riasztó elbocsátási hullám

Egymás után jelentik be leépítési szándékukat és terveiket az európai nagyvállalatok: az autóiparon és a pénzügyi szektoron kívül az idegenforgalom is érzékeny terület. Hogyan érinti a válság a külföldön munkát vállalókat? Milyen esélyeik vannak és lesznek azoknak, akik az unió tagállamaiban próbálnak szerencsét? Kitekintés.

Felmentették a bírákat, akik Szilágyi Áronék vesztes döntőjét vezették

Felmentették a bírákat, akik Szilágyi Áronék vesztes döntőjét vezették

György hercegnek nagyon jól áll a hiányzó tejfog

György hercegnek nagyon jól áll a hiányzó tejfog

Elütött egy embert Bécsben az önvezető busz, Párizsban is leállították őket

Elütött egy embert Bécsben az önvezető busz, Párizsban is leállították őket

Kiszivárogtak az első részletek, mire cserélhetik le az OKJ-t

Kiszivárogtak az első részletek, mire cserélhetik le az OKJ-t

Lehet irigykedni: a magyarnak majdnem másfélszerese lehet a szlovák minimálbér

Lehet irigykedni: a magyarnak majdnem másfélszerese lehet a szlovák minimálbér

Biciklist gázolt el egy vonat Balatonszéplaknál

Biciklist gázolt el egy vonat Balatonszéplaknál