Összeomlott a rendszer, százezrek haraptak rá egy állásra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Több százezer potenciális munkavállalót érdekel a világ legjobb állásaként hirdetett ausztráliai "szigetgondnoki" munka. Az állást bemutató weboldalt már az első napon olyan sokan keresték fel, hogy nem bírta a terhelést.

Bő 300 ezren jártak a honlapon. "Még vatikánvárosi és mongóliai látogatónk is volt" - mondta a munkát kínáló Queensland állami idegenforgalmi hivatal szóvivője szerdán. A rendszer összeomlásáig 350 pályázat érkezett, egyebek között Hollandiából, Olaszországból, Kanadából és az Egyesült Államokból, ahol többen a washingtoni ausztrál nagykövetségre is elmentek, hogy személyesen adják be az álláspályázatukat.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Nagy-korallzátonyhoz tartozó Hamilton-sziget gondnokának alapvető feladatai közé a napozás, a tengerparti séta és a fürdőzés tartozik. A megbízás hat hónapra szól, a díjazás forintban számolva 22,2 millió. Szolgálati lakásként a munkaadó egy luxusvillát biztosít. A turisztikai marketingakció nyertesével szemben támasztott egyetlen komolyabb követelménye, hogy vezessen blogot a szigeten töltött napjairól.