Nem kellett fájdalomcsillapító a Novartis-részvényeseknek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu

A várakozásokat meghaladó mértékű nyereségnövekedésről számolt be második negyedéves gyorsjelentésben a svájci Novartis.

A várakozásokat meghaladó mértékű nyereségnövekedésről számolt be második negyedéves gyorsjelentésben a svájci Novartis. A hazánkban is piacvezető gyógyszergyártó az április és június közötti három hónapban 3,56 milliárd dolláros adózott profitot ért el, ami 29 százalékkal magasabb a 2010 hasonló időszakában realizált eredménynél. A részvényenkénti nyereség 1,48 dollár volt, 4 centtel magasabb a Bloomberg 17 szakértő megkérdezésével összeállított konszenzusánál.

A vállalat árbevétele 27 százalékkal ugrott meg, s így elérte a 14,9 milliárd dollárt. A jó teljesítményben jelentős szerepet játszott az Alcon szemgyógyászati üzletág teljesítménye, és a generikus készítményeket forgalmazó Sandoz forgalmának megugrása is.

A befektetők elégedetten fogadták a híreket: a Novartis kora délután 3,8 százalékkal erősödött a zürichi kereskedésben, úgy, hogy az elmúlt napokban éves mélypont közelébe esett.

Ecoline

Hozzászólások