Csődben a tulajdonos, eladó az egykori Malév-székház

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Napi Gazdaság
Tetszett a cikk?

Felszámolás alá került a Malév egykori irodaházát tulajdonló Atrium House Kft. Az ötcsillagos Sofitel szállodával egy épülettömbben lévő budapesti ingatlant nettó 1,7 milliárdért árulják. A cég 2,8 milliárddal tartozik hitelezőinek. A társaságba tavaly beszállt a Vasas futballklub befektetőjének egyik tulajdonosa, az Executor Capital Zrt. is – olvasható a Napi Gazdaság internetes oldalán.

A Széchenyi téri, korábbi nevén Roosevelt téri irodaházat nettó 1,7 milliárd forintért árulják. A tizenhárom szintes épület korábban a Malév székháza volt, a légitársaság 2003-ban költözött el innen.

Az irodaház és a szálloda alatti telek osztatlan közös tulajdonban van, a 3439 négyzetméteres irodaházat a tavaly november óta felszámolás alatt lévő Atrium House Ingatlanhasznosító Kft. birtokolja. A cég 2009 augusztusában került a szegedi székhelyű Szeviép Szerkezet- és Vízépítő Zrt. tulajdonába, amely 2010 augusztusa óta szintén felszámolás alatt áll, tartozása körülbelül négyszáz hitelezővel szemben meghaladja a 15 milliárd forintot.

Az AH-ban tavaly áprilisban szerzett többségi tulajdont az egy hónappal korábban, egymilliárd forint jegyzett tőkével alapított Executor Capital Befektetési Zrt., valamint beszállt annak tulajdonosa, egy New York-székhelyű cég is - derül ki az Opten cégtárának adataiból.

Az ECB tavaly júniusban hozta létre a Premium Bau Kft.-vel közösen, kétmilliárd forint jegyzett tőkével a Szeviép-Hungary Vízépítő Zrt.-t, amit előbb Stock Consultingre, majd októberben Híd Akvizíciós Gazdasági Tanácsadó Zrt.-re neveztek át, a székhelyét pedig Faddról Szekszárdra helyezték. A Híd Akvizíciós Zrt. idén februárban vásárolta meg a Vasas Futball Klub Kft. többségi tulajdonrészét, júliusban pedig az NB II-es, nyíregyházi fociklubot működtető társaságnak is fő tulajdonosa lett.

A felszámoló 11 hitelezőt vett nyilvántartásba, nekik összesen 2,8 milliárd forinttal tartozik az AH, a legnagyobb hitelezője az Erste Bank Nyrt. - olvasható a cikkben.