MN: megfeleznék egyes cégek szociális adóját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Szabad vállalkozási zónákat alakítanának ki az ország leghátrányosabb területein, és az ott működő cégeknek kedvezményeket adnának - írta szerdai számában a Magyar Nemzet. A lap szerint az egyik ilyen kedvezmény a szociális adó 27-ről 14 százalékra csökkentése lehet, ha bizonyos feltételek teljesülnek.

A napilap értesülése szerint az Orbán Viktor által meghirdetett munkahelyvédelmi akciótervben eredetileg egy ilyen pont is szerepelt, de végül kimaradt a nyilvánosság előtt július elején bejelentett csomagból.

Az intézkedés a lap szerint ugyanakkor akár része lehet annak az ősszel bemutatandó beruházásösztönző tervnek, amelyre egy korábbi nyilatkozatában utalt a kormányfő.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az eredeti elképzelések szerint az érintett cégek a társasági adóban lényegesen enyhébb feltételekkel juthatnának hozzá fejlesztési adókedvezményekhez.

Másrészt azon vállalkozásoknak, amelyek a fejlesztési adókedvezményt is igénybe veszik, a szociális hozzájárulási adó mértéke 100 ezer forint bruttó bérig 14 százalék lenne a jelenlegi 27 helyett.

A lapnak pontosan meg nem nevezett kormányzati források elmondták azt is, hogy a kormány eredeti szándékai szerint ezeket a kedvezményeket a beruházás kezdete utáni öt évben lehetne igénybe venni.