Folytatódik a csata a Magyar Fórumért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Most A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány áll nyerésre Csurka István gyermekeivel szemben a Magyar Fórumért folyó csatában.

A médiahatóság visszaadta A Művelt Tájékozott Emberért Alapítványnak a Magyar Fórum hetilap kiadói jogát. November végén még más volt a helyzet: Csurka István gyermekei elperelték a Magyar Fórum hetilapot és a Havi Magyar Fórumot az alapítványtól, amely – arra hivatkozva, hogy végrendeleti örökös – mindmáig megjelentette az író-politikus hetilapját. Így akkor Csurka Endre és testvérei, Dóra és Eszter kapták meg az alapítói jogokat, az újság kiadója pedig Csurka Endre családi cége, a Via-Ezüst Kft. lett.

„Az ügy jelen állapotában más közlendőnk nincs” – válaszolta Csurka Endre a HVG-nek egy közlemény kíséretében, amikor a lap jövőjéről tettünk fel kérdéseket. Eszerint „2016. november 23. nappal A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány kiadói joga megszűnt, ettől a naptól kezdődően csak az általunk megnevezett és a határozatban szereplő kiadónak van joga a havi- és hetilap kiadására. Tájékoztatjuk a nyilvánosságot, hogy sem az örökösök, sem az új kiadó nem felel A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány tevékenységéért. Noha A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány 2013 óta tudomással bír a fenti eljárásról, mégis folyamatosan előfizetési díjakat szedett és más, az újság kiadásából származó kötelezettségeket vállalt. Az előfizetési díjak és az egyéb követelések nem szállnak át sem az alapítói jog gyakorlóira, sem az új kiadóra, ezekért A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány felel”.

Közben azonban a Csurka-gyerekek jogait törölte a médiahatóság, így az e heti szám is a Medveczky Attila vezette alapítvány kiadásában jelent meg.

Hozzászólások