Elszámolási vita miatt lefoglalták a szupermilliárdos szuperjachtját

Elszámolási vita miatt lefoglalták a szupermilliárdos szuperjachtját

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elszámolási vita miatt lefoglalták a brit fennhatóság alá tartozó Gibraltár kikötőjében a világ egyik legnagyobb és legmodernebb szuperjachtját, a Sailing Yacht A nevű vitorlást, amelyet egy orosz milliárdos építtetett egy német hajógyárban.

Nem sokáig élvezhette legújabb szerzeményét az orosz milliárdos, Andrej Melnyicsenko, frissen átadott, de még nem teljesen kifizetett szuperjachtját ugyanis lefoglalták a múlt héten a gyártó kérésére, amely 15,3 millió euró hátralék megfizetését követeli a megrendelőtől.

Úgy tudni, hogy a vevő, Andrej Melnyicsenko – több szibériai iparvállalat tulajdonosa, vagyonát 13 milliárd körülire taksálják – 400 millió euróért (123 milliárd forint) rendelte a jachtot. A hajó belső terveit Philippe Starck francia belsőépítész készítette, a hajó a németországi Kielben, a Nobiskrug hajógyárban épült. A futurisztikus szuperjacht vitorláinak felülete 3700 négyzetméter, vagyis akkora, mint egy focipálya fele.

A 143 méter hosszú és 90 méter magas vitorlás jacht a spanyolországi Cartagenába tartott bizonyos kiegészítő munkálatok elvégzéséhez, amikor a gibraltári hatóságok lefoglalták.

A szibériai iparbáró szóvivője azt mondta a TASZSZ orosz hírügynökségnek, hogy csak technikai jellegű elszámolásai problémákról van szó, amelyek napokon belül rendeződni fognak.

Hozzászólások