Visszahívták a Jana üdítőitalainak egy részét, mert valami fehér lebegett azokban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az epres és a guavás Janával van baj. Ha vegyszerszagú az ital, vagy szennyeződés lebeg a folyadékban, nem szabad meginni.

Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Jana nevű eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. A másfél literes termékek egy részénél vásárlói jelzések szerint vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni és opálos, úszó, lebegő pelyhek voltak a folyadékban. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették – közölték kedden.

Az innivalót a Fonyódi Ásványvíz Kft. forgalmazza. A cég a hatóság jelzése alapján saját hatáskörben kivonta a forgalomból azokat a tételeket, amelyek minőség-megőrzési ideje 22.02.2019, 23.02.2019, illetve 24.02.2019.

A Nébih ügyfélszolgálatára rövid idő alatt több bejelentés is érkezett az epres és guavás Janával kapcsolatban. A hatósági eljárás folyamatban van. Aki vásárolt ezekből a termékekből, és a palackban fehér, lebegő szennyeződés van, illetve vegyszeres szag érezhető, ne igyon az italból.

A Nébih kéri, ha egy megvásárolt élelmiszerrel kapcsolatosan valakinek kifogása van, értesítse a hatóságot a 06-80/244-263-as zöld számon vagy a Nébih Navigátor nevű mobilalkalmazás segítségével.