Online turisztikai ügynökségként születhet újjá a Thomas Cook

Online turisztikai ügynökségként születhet újjá a Thomas Cook

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hír egy hónappal az után kelt szárnyra, hogy csődbe jutott a világ egyik legnagyobbjának számító utazási iroda, és e miatt több százezer utas rekedt külföldön.

A Financial Times című üzleti napilap értesülései szerint a szeptember 23-án csődöt jelentett Thomas Cookban jelentős tulajdoni hányaddal rendelkező kínai Fosun érdeklődik az ismert márkanév megvétele iránt, és a kínaiak azt tervezik, hogy csak online-tevékenységet folytató utazási irodaként működtetnék tovább a több mint 150 éve alapított vállalatot. A tárgyalások állítólag előrehaladott állapotban vannak, ám végleges megállapodás még nem született.

Az FT szerint nem csupán a kínaiak érdeklődnek a Thomas Cook iránt, a német TUI ugyancsak benyújtott egy vásárlái ajánlatot, ám azt a részvényesek elutasították.

Miközben folynak a tárgyalások, lassan halad a hoppon maradt utasok kárpótlása, állítólag legalább két hónap az igények átfutási ideje. A Thomas  Cookhoz tartozott magyar Neckermann utazási iroda a jelek szerint túlélte az anyavállalat csődjét, a hazai iroda ugyanis továbbra i fennakadások nélkül működik.

Hozzászólások