Hosszú Katinka klubja szerződés nélkül használhatta a Duna Arénát

Hosszú Katinka klubja szerződés nélkül használhatta a Duna Arénát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

25 millió forintot viszont még ő kapott az üzemeltető cégtől, hogy reklámozza.

Nincs bérleti vagy használati szerződése Hosszú Katinka klubjának, az Iron Corporation Kft.-nek a Duna Arénával – írja a 24.hu.

A lap a Duna Arénát üzemeltető állami Bp2017 Kft.-től több mint két éve próbálta megszerezni a szerződéseit, amelyeket a vállalat a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adott ki, ezért végül végrehajtóval látogattak el az állami cég székhelyére.

A cég végül egy listát adott a lapnak, amelyen szerepel ugyan egy, az Iron Corporation Kft.-vel kötött megállapodás, de ez egy 25 millió forintos reklámszerződés. Ennek értelmében az Iron Corporation pénzt kapott az állami cégtől, 25 millió forintért – egyebek mellett – videoüzeneteket kellett szállítania "pre-eventekhez", talkshow-kon kellett részt vennie, továbbá vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) programban is szerepet kellett vállalnia a világklasszisnak.

A lap ez alapján azt írja, Hosszúék pénzt kaptak az állami cégtől, de a klubjuk, az Iron Aquatics bármiféle szerződés nélkül használhatta a Duna Arénát.

Hozzáteszik, miután bérleti vagy használati megállapodás nem szerepelt a végül megkapott dokumentumban, újra megkeresték a Bp2017 Kft.-t, hogy biztosan nincs-e használati vagy bérleti szerződésük az Ironnal, ám erre nem kaptak választ. Ugyanígy nem válaszolt Hosszú Katinka jelenlegi klubja sem a kérdésekre.

A lap hozzáteszi, a szerződéslistából kiderül az is, hogy az adócsalással vádolt Kuna Tibor tulajdonában álló Trinitiy Communications 3 milliárd forintért kommunikálhatott az úszóvébéről, a felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt vádolt Gyárfás Tamás cége pedig 26 800 eurót (hozzávetőleg 8,4 millió forintot) kapott a FINA-magazinban közzétett hirdetésekért. A cég emellett 1 millió eurót (mai árfolyamon körülbelül 315 millió forintot) fizetett a LEN-nek, azaz az Európai Úszószövetségnek, hogy hirdesse a FINA-tól, azaz a Nemzetközi Úszószövetségtől elnyert világbajnokságot.

Ezenkívül kisebb tételek vannak a lajstromban: a Panoráma Világklub Kft. például a budapesti úszó vb-t szervező cégtől kapott 1 millió forintot a VII. Magyar Világtalálkozón való részvételre. A részben Demjén Ferenc tulajdonában álló Rózsi és Rebecca Művészeti és Kulturális Bt. pedig 5 milliót könyvelhetett el előadói tevékenységért.

Hozzászólások