Felpörgött a sportfogadás, soha ennyi bevétele nem volt egy hét alatt a Szerencsejáték Zrt.-nek

Felpörgött a sportfogadás, soha ennyi bevétele nem volt egy hét alatt a Szerencsejáték Zrt.-nek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rekorddal zárta előző hetét az állami lottótársaság, a forgalomnövekedést elsősorban a sportfogadás adta. A Tippmixpro olyan erős héten van túl, amilyen indulása óta nem volt.

Idei legnagyobb heti árbevételét érte el a Szerencsejáték Zrt. szeptember második hetében, meghaladva a 12,5 milliárd forintot – közölte a vállalat. A nyári szezon kifejezetten erősen alakult a vállalatnál, a járvány első hulláma alatti 30 százalékos árbevétel-visszaesés után.

A nemzetközi sportélet újraindulásával a szerencsejáték-árbevétel nemcsak visszaépült a járvány előtti szintre, de szeptemberre már emelkedést is mutat a társaság 2019-es eredményeihez viszonyítva.

A szeptember 7-13. közötti időszak rekord forgalomnövekedését elsősorban a sportfogadás adta, ezen belül az online sportfogadás mozgatta. A Tippmixpro bevétele csaknem 10 százalékkal nőtt az előző heti szinthez képest.

2013-as indulása óta nem ért el ilyen magas heti eredményt a Tippmixpro.

Az e-sport-fogadás augusztusi bevezetésének eredményei is felülmúlták az előzetes várakozásokat, pár hét alatt az összsportfogadási heti forgalom 7 százalékát adva.

A Szerencsejáték Zrt. tisztán állami tulajdonú társaság, nettó árbevétele 2018-ban csaknem 491 milliárd forint volt, adózott eredménye 21,56 milliárd forint. A tavalyi beszámoló még nem jelent meg a nyilvános cégadatok között, de már novemberben közölték, hogy a 2019-es nyereség meghaladhatja a 25 milliárd forintot, 530 milliárd forint feletti árbevétel mellett. Az idén szeptember elején közölték, hogy várakozásaik szerint 2020-ban – a koronavírus hatásai ellenére is – magasabb lehet az árbevétel a tavalyinál.

Hozzászólások