Már nem az Alibaba-alapító Jack Ma a leggazdagabb kínai

Már nem az Alibaba-alapító Jack Ma a leggazdagabb kínai

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ásványvízben és védőoltásokban is utazik Zhong Shanshan, aki lenyomta az Alibaba alapítóját, Jack Mát és a leggazdagabb kínaivá vált.

Zhong Shanshan 1996-ban alapította a Nongfu Springet: a főleg az ásványvizéről ismert cég részvényeinek értéke a napokban megemelkedett, és Shanshan vagyona így 58,7 milliárd dollárra nőtt. Ezzel elvette az Alibaba alapítójától, Jack Mától a leggazdagabb kínai címet a Bloomberg milliárdosokat összegző listáján – írta a BBC.

A Nongfu Spring részvényeinek értéke 54 százalékkal ugrott meg már az első nap az után, hogy a hongkongi tőzsdén bejegyezték.

Így a „magányos farkasként” is becézett üzletember egyúttal Ázsia második leggazdagabb emberévé vált, ezt a címet egyébként az indiai milliárdos, olajban és földgázban utazó Mukesh Ambani birtokolja. A világ 500 leggazdagabb emberének listáján pedig a 17. helyre lépett elő.

Shanshan gyógyszercégét (aminek többségi tulajdonosa a Nongfu Water) áprilisban jegyezték be a kínai tőzsdén és két egyetemmel közösen bejelentették az együttműködésüket, hogy kifejlesszék a koronavírus-járvány elleni védőoltást.

Hozzászólások