Olivia Colman meghatódottsága és zavara volt az Oscar-gála legimádnivalóbb része

Olivia Colman meghatódottsága és zavara volt az Oscar-gála legimádnivalóbb része

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kedvencben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat vasárnap este Olivia Colman. Tavaly Frances McDormand beszédét szerettük a legjobban, idén Colmanét. Videó.

Olivia Colman bizonytalanul, és láthatóan teljes zavarban ment fel a színpadra, amikor kihirdették a legjobb női főszereplőnek járó Oscar győztesét. Egy darabig nem is tudott szóhoz jutni, csak hebegett-habogott, beletelt egy fél percbe, amíg A kedvenc című filmben az Anna királynőt alakító színésznő összeszedte magát és a gondolatait. Kijelentette, hogy ez az egész nagyon stresszes – itt vélhetően a várt beszédre és a díj kihirdetéséig tartó fokozott izgalomra gondolhatott.

Aztán köszönetet mondott a film rendezőjének – lazán csak a "legjobb rendezőmnek" szólítva Giórgosz Lánthimoszt –, illetve megköszönte az Oscart a "két legnagyszerűbb nőnek a világon", Emma Stone-nak és Rachel Weisznak. Ezt követően a kategória másik nagy esélyeséhez fordult, a közönség soraiban ülő Glenn Close-nak elmondta, hogy sokáig a most 71 éves színésznő volt a bálványa, és nem így akart nyerni. Utalt ezzel arra, hogy Close-nak is nagyon kijárt volna már az Oscar, idén már hetedjére jelölték, de 2019 sem az ő éve volt, és most sem kapott díjat.

Köszönetet mondott egykori tanárának, a szüleinek, a férjének (aki szintén elsírta magát örömében) és a gyerekeinek, hozzátéve, hogy reméli, a gyerekek nézik otthon a tévét. Ha nem, az sem baj – mondta –, de azért "ez még egyszer nem fog megtörténni" – fogalmazott viccesen.

Hozzátette, hogy régen takarítónőként is dolgozott, és már akkor vágyott, hogy egy Oscart kapjon. "Takarítónőként dolgoztam, és imádtam azt a munkát, de rengeteg időt töltöttem álmodozással".

Miután mindenkinek megköszönte, még dobott egy puszit a kategória másik jelöltjének, Lady Gagának is.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások