Ország-világ színe előtt különbözött össze az egészségügyi tárca és az Országos Mentőszolgálat vezetője. A lényeget tekintve leginkább arról: lehet-e viszonylag kevesebből valóságosan jobb szolgáltatást nyújtani.

Életmentő Sprinter
© Országos Mentőszolgálat
Meglehetősen nagy vihart kavart az egészségügyi miniszter múlt hét eleji bejelentése, miszerint elrendelte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) létszámának tízszázalékos csökkentését. A 743 dolgozót érintő döntésről az előzetes egyeztetést hiányoló mentősszakszervezet és az ellenzék felhördülésének további nyomatékot adott, hogy Takács Zoltán, az OMSZ főigazgatója benyújtotta lemondását, mondván: nem ért egyet a tervezett átalakítással. Molnár Lajos egészségügyi miniszter felettébb csodálkozott azon - s ezt a HVG kérdésére is megerősítette -, hogy a leépítés tervét kidolgozó főigazgató úgymond ilyen rútul cserbenhagyta.

Súlyos, kétoldali kommunikációs zavarnak lehetett szem- és fültanúja az ország az események főszereplőinek újabb nyilatkozatai nyomán. Ezekből meg lehetett tudni, hogy a történet nyitányaként Takács azonnali állásfoglalást kért a minisztertől a jelenleg adósságmentes mentők költségvetésében eredetileg nem kalkulált kiadások miatti, várhatóan 1,2 milliárd forintos év végi hiány kezelésére. A probléma - jelezték maguk a mentősök - például csoportos leépítéssel esetleg megoldható lenne. Mire Molnár nem késlekedett, azonnal ki is hirdette elbocsátó döntését. Látva a kölcsönös félreértés nyomán támadt reakciót, két nap múlva már azt nyilatkozta, a karcsúsítás csakis fokozatosan mehet végbe, és a tárca sem von el pénzt a mentőszolgálattól. Ellenkezőleg - ígérte -, az egyszerű taxizás, vagyis a betegek szállításának nyűgétől megszabadított OMSZ minden erejét a sürgősségi feladatok ellátására koncentrálhatja. Rögvest finomított álláspontján a háborús helyzettel riogató ellenzék is. Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa ugyanis korábban kedvenc fordulatával még hatalmas privatizációt vizionált, és "nemzeti intézményeink megvédésére" szólított fel, két nappal később viszont már elismerte: "van szakmai fantázia a mentés és a betegszállítás szétválasztásában". Bizonyára emlékeztették két tényre. Egyrészt arra, hogy Gógl Árpád minisztersége idején hasonló tartalmú - végül ugyan fiókban maradt - program készült, másrészt a betegszállítási feladatok 60 százalékát - közel évi 4 milliárd forint értékben - már ma is az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) szerződött magánvállalkozások teljesítik.

A diagnózis felállításához mindenesetre nem árt tudni, hogy 2004 februárjában az OMSZ főigazgatói posztjára kiírt pályázaton befutott Takács annak idején olyan mentőszervezetet vett át, amelynél éppen kincstári biztos ügyködött a pénzügyi egyensúly helyreállításán. Az elmúlt két évben a mentőautók 30 százalékát lecserélték, 46 mentőállomás rekonstrukciója fejeződött be, kilenc új épült, s némi csúszással sikerült a légi mentést is új szervezeti - mellesleg visszaállamosított - formában, vadonatúj helikopterekkel ütőképessé tenni. Ehhez jelentős kormányzati segítséget kapott: a Száz lépés programban kiemelt szerep jutott a sürgősségi ellátás korszerűsítésének.

Csakhogy mára vége szakadt a korábbi költségvetési bőkezűségnek. "Míg az idei büdzsénkben a mentésre szánt közel 19 milliárd forintba bekalkulálták az új mentőállomások üzemeltetésének pluszkiadásait, valamint a helikopterbérlésből és -üzemeltetésből adódó többletterheket, elfelejtették hozzátoldani a közalkalmazotti bérfejlesztés terheit és a dologi kiadások növekedését. Az OMSZ-nek csak az üzemanyagszámlája évi 1,7 milliárd forint, így az idei 25 százalékos gázolajár-emelkedést képtelenek lennénk kigazdálkodni. A következő 17 mentőállomás felújítására jóváhagyott keret egyharmadát már nem kapjuk meg, a kétharmadát is csak jövőre, mint ahogy a gépkocsicsere-program idei évre tervezett beszerzései is feltehetően áthúzódnak 2007-re" - sorolta a lemondott főigazgató, mi minden vette el a kedvét a további munkától. Márpedig a 220 mentőállomásból legalább 100 nem felel meg a jogszabályban rögzített minimumfeltételeknek - így a tisztiorvosi szolgálat bármikor lecsaphat, a főigazgató pedig magánemberként is felel a szabálysértésért. "Az egyik vidéki állomás pénzhiány miatt nem lett időben kifestve, ezért 10 ezer forintra büntettek meg, ez pedig bármikor megismétlődhet" - mondott példát Takács, hogy milyen kockázatai is vannak a főigazgatói posztnak.


Bővül a betegfuvarozásra jogosultak köre (Oldaltörés)

A költségmérséklés egyetlen lehetséges útjának a kevéssé gazdaságos betegszállítástól való szabadulás mutatkozott. Bár ez az ésszerűsítési folyamat az elmúlt két évben már elkezdődött - azóta az OMSZ-nél 20 százalékkal csökkent a betegszállítások száma -, az évi 600 ezer sürgősségi, illetve 400 ezer szakápolói kíséretet igénylő feladat ellátása mellett még mindig évi 1,2 millió esetet mintegy 2,4 milliárd forint értékben számolt el a mentőszolgálat az egészségbiztosítónál. Mivel azonban a nem sürgős feladatok ellátása nem alapfeladata az OMSZ-nek, a szabad kapacitásainak felhasználásával vállalható fuvarok esetében a betegek bizonytalan időtartamú, nemritkán fél napnál is hosszabbra nyúló várakozásra kényszerülnek. A főállásban szállító, alternatívnak is nevezett magánvállalkozások viszont - elvileg - akár percre pontosan is képesek a kórházból haza- vagy az otthonukból vizsgálatokra induló betegekért elmenni. Mindezt orvosi rendelvényre a beteg számára ingyen, egyébként pedig szabott tarifával.

"Egy gépkocsival legalább ötször annyi beteget mozgatunk, mint OMSZ-es kollégáink" - avat be Bíró Ferenc, a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének (MBOE) elnöke a 42 tagot számláló szerveződés gazdálkodási titkába. Az OMSZ-t is beleértve mintegy 50 szervezet osztozik az OEP 6,2 milliárd forintos betegszállítási kasszáján, amelyet a havonta jelentett futásteljesítmények arányában osztanak szét - ebből adódóan a kilométerpénz jellemzően 80-90 forint között ingadozik. Ebből csak úgy lehet kijönni, ha egyszerre több beteget fuvaroznak - például művesekezelésre -, összegyűjtve az egy időben egy irányba tartó pácienseket. Még így is csak minimális, 1-2 százalékos jövedelmezőségre tesznek szert - állítja Bíró, ráadásul az OMSZ helyére csak úgy lehet belépni, ha az alternatív szervezetek az eddiginél mintegy 10 százalékkal több olyan gépkocsit állítanak szolgálatba, amelyek alkalmasak fekvőbeteg-szállításra is - ez azonban növeli az önköltségüket.

Még így is lehet fantázia az üzletben, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a miniszter leépítésről szóló bejelentésére azonnal jelentkezett az MBOE: ők készségesen kitöltenék az űrt. Ígéretük szerint a feladatok 60 százalékát két héten belül, 70 tartalék gépkocsi hadrendbe állításával tudnák átvenni az OMSZ-től, a többi is csupán 4-6 hétbe telne - mondta a szervezet elnöke a HVG-nek. Utána azonban át kellene tekinteni, hol mutatkoznak fehér foltok - például a nyugati határvidéken, valamint a nagy távolságokra, például vidékről a fővárosba történő szállításoknál -, továbbá 2007-től elengedhetetlen volna az üzemanyagár-emelkedés ellentételezése is. A Magyar Sürgősségi Feladatokat Ellátók Egyesületében tömörülők is érdekeltek a piacszerzésben - nyilatkozatuk szerint napokon belül félszáz, szállításra fogható tartalék járművel indulhatnak a betegekért. Az egészségügyi miniszter, mint a HVG-nek is megerősítette, akár a kórházaknak is átengedné a mentőszolgálattól leselejtezett járműveket - ezek azonban Takács szerint 600-700 ezer kilométert is lefutottak már, és csak gazdaságtalanul üzemeltethetők. Az ötlet azonnali megvalósítását mindenesetre akadályozza, hogy a jelenleg érvényes jogszabályok szerint az OEP kórházakkal nem, csak gazdasági társaságokkal köthet kontraktust betegszállításra.

A betegfuvarozásra jogosultak körének bővülése felveti annak az évtizedes hiánynak a pótlását is, hogy egy szakmai grémium pontosan meghatározza, milyen betegség, sérülés esetén jár az OEP-től térítésmentes szállítás. Célszerű annak a technológiai hátterét is megteremteni, hogy az orvosok kódszámmal ellátott, elektronikusan feldolgozható-ellenőrizhető nyomtatványon, ne pedig, ahogyan ma, egy sajtcetlin rendeljék meg betegük szállítását. Ellenkező esetben a jogosan növekvő vagy akár csak a nagyobb részesedés érdekében mesterségesen felpörgetett teljesítmények következtében a kilométerdíj oly mértékben értékét veszti, hogy a vállalkozók fizetsége tarthatatlanul alacsony lesz. Mert arra aligha számíthatnak, hogy a költségvetés növelni fogja az OEP e célra fordítható keretét.

GÁTI JÚLIA

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Plázs

Minden tizedik mentősnek távoznia kell

Azonnali hatállyal tíz százalékkal csökkenti létszámát az Országos Mentőszolgálat. Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa szerint ki kell venni az SZDSZ kezéből az egészségügyet, míg Molnár Lajos egészségügyi miniszter szerint a létszámcsökkentés után jobb lesz a mentőellátás. A szakszervezet az ágazati egyeztetést hiányolja.

MTI Itthon

Már van új vezető a Mentőszolgálatnál

Gorove Lászlót, az eddigi főigazgató-helyettest nevezte ki az Országos Mentőszolgálat élére Molnár Lajos egészségügyi miniszter - tájékoztatott a tárca sajtóirodája.

hvg.hu Plázs

Baktérium felel az érbetegségekért?

Úgy tűnik, hogy egy, a gyomorfekéllyel és a gyomorrákkal kapcsolatba hozható baktérium okozta fertőzés növeli a keringési rendellenességek, azaz az érbetegségek kialakulásának a kockázatát is, állítja egy olasz kutatók által végzett elemzés.

hvg.hu Itthon

Hogyan gyógyuljunk meg drágán?

A jövőben emelkedhet az igény a piaci alapú ápolás, gyógyítás iránt, a magánklinikák is több pácienst remélnek a beígért egészségügyi reform hatására. De milyen szolgáltatások és mennyiért vehetők igénybe a piacon? Mennyibe kerül, ha lepattant kórházi ágyak helyett luxuskórteremben szeretnénk lábadozni, netán a tébé által fizetett időigényes szűrővizsgálatok helyett magánkórházakban vizsgáltatjuk ki magunkat?

MTI Plázs

Föltalálták az elhízás elleni oltóanyagot?

Amerikai kutatóknak olyan elhízás-elleni oltóanyagot sikerült kifejleszteniük, amely a ghrelin nevű hormont veszi célba. A vegyület mindenekelőtt növeli az étvágyat, másrészt lelassítja a metabolizmust, azaz a szervezet anyagcseréjét, ily módon elősegíti a zsírlerakódást és a súlynövekedést - olvasható a BBC News hírei között.

MTI Plázs

Átalakulhat a gyógyszerek humán tesztelése

A gyógyszervizsgálatok feltételrendszerének alapvető megváltoztatását eredményezhetik annak a három hónappal ezelőtti angliai esetnek a tanulságai, amikor egy új gyógyszerhatóanyag első humán alkalmazása hat kísérleti személy súlyos egészségkárosodását okozta – olvasható a The New York Times legfrissebb egészségügyi mellékletében.

MTI Itthon

Az államtitkár szerint a dobozdíj lehet a megoldás

Az olcsóbb gyógyszerek körében a dobozdíj bevezetése, a drágább készítményeknél a jelenlegi százalékos támogatás megtartása lehet a megoldás a gyógyszer-támogatási rendszer átalakítására - közölte az egészségügyi minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón pénteken, annak kapcsán, hogy a tárca az egészségügy átalakításáról szóló Zöld könyvről egyeztet a szakmai szervezetekkel.

MTI/hvg.hu Plázs

Megkezdődött a parlagfű-pollenszezon

Megkezdődött a parlagfű pollenszezonja; egyelőre alacsony koncentrációban, de megjelent a növény virágpora a levegőben - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

29 éve nem volt ennyire lassú a kínai GDP-növekedés

29 éve nem volt ennyire lassú a kínai GDP-növekedés

Tárt karokkal várják a Fideszt az EP szélsőjobbosai

Tárt karokkal várják a Fideszt az EP szélsőjobbosai

Meghalt Tolkien fia, aki utálta A Gyűrűk Ura-filmeket

Meghalt Tolkien fia, aki utálta A Gyűrűk Ura-filmeket

Halálos baleset Salgótarjánban, elfogták a segítségnyújtás nélkül elhajtó gázolót

Halálos baleset Salgótarjánban, elfogták a segítségnyújtás nélkül elhajtó gázolót

15 ezer euróért importál nővéreket Németország a Balkánról

15 ezer euróért importál nővéreket Németország a Balkánról

Egy ember meghalt az M2-es autóúton történt balesetben

Egy ember meghalt az M2-es autóúton történt balesetben